Un american ar fi murit în urma infecţiei cu ''amiba devoratoare de creier'', într-un parc acvatic

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
bacterie
iStock

O infecţie cu aşa-numita ''amibă devoratoare de creier'' ar putea fi cauza decesului unui bărbat în vârstă de 29 de ani din New Jersey, SUA, care a decedat după ce a vizitat un parc acvatic din Texas, relatează luni APP şi CBS News, conform Agepres.

Fabrizio Stabile, în vârstă de 29 de ani, a murit la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu infecţie cu Naegleria fowleri, potrivit paginii GoFundMe creată de membrii familiei sale.

Fluidul cerebrospinal a fost testat pozitiv pentru amiba Naegleria fowleri, care a provocat o infecţie rară care a fost diagnosticată la numai 143 de cazuri din Statele Unite în ultimii 55 de ani, a menţionat familia bărbatului.

''Cel mai rău scenariu s-a desfăşurat în faţa ochilor noştri în timp ce aflam că urmările acestei infecţii duc, în 98% dintre cazuri, la deces. Până la stabilirea diagnosticului lui Fabrizio a fost prea târziu pentru aplicarea tratamentului ce a fost administrat anterior în cazul a trei dintre cei doar cinci supravieţuitori cunoscuţi în America de Nord'', a povestit familia victimei.

Syabile a fost declarat în moarte cerebrală la 21 septembrie.

Staţiunea de surfing BSR Cable Park din Waco, Texas, a fost închisă voluntar vineri. Angajaţii Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor au prelevat probe din apă care vor fi testate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO