Un adolescent și-a făcut singur o pușcă folosind o imprimantă 3D. Arma poate trage 15 gloanțe dintr-o apăsare pe trăgaci

Ultima actualizare: 16-06-2022 11:19
arma adolescent Australia
9News Perth

Un adolescent din Australia a fost acuzat de infracțiuni cu privire la nerespectarea regimului de arme după ce poliția i-a confiscat o pușcă pe care ar fi făcut-o acasă cu ajutorul unei imprimante 3D.

Autoritățile din vestul Australiei au găsit pușca împreună cu alte arme în urma execuției unui mandat de percheziții la casa băiatului de 18 ani, la începutul lunii iunie.

„Deși această armă de foc seamănă cu o jucărie, poate cauza prejudicii grave în comunitatea noastră,” a spus detectivul de rang înalt Blair Smith, citat de CNN.

„Este foarte îngrijorător că acest bărbat a fost capabil să fabrice această armă de foc acasă cu o imprimantă 3D și alte materiale ușor de găsit,” a adăugat Smith.

Arma a fost făcută cu materiale ce costă mai puțin de 40 de dolari australieni

Arma de plastic poate trage 15 gloanțe reale dintr-o singură apăsare pe trăgaci. Aceasta ar fi fost făcută în doar două zile cu materiale care valorează mai puțin de 40 de dolari australieni (130 de lei), potrivit poliției.

În 2021, guvernul din vestul Australiei a propus schimbarea legilor privind armele, trecând în ilegalitate fabricarea armelor de foc 3D făcute din plastic. Sub această propunere, oricine este prins cu planuri sau instrucțiuni legate de fabricarea lor riscă o sentință de maximum 10 ani de închisoare.

În Australia, civililor le este interzis să dețină arme complet automate și toate celelalte dețineri de arme sunt strict reglementate și limitate la persoanele de peste 18 ani cu o licență valabilă. Legislația a fost introdusă în 1996, după ce un bărbat a împușcat turiști la Portul Arthur din Tasmania, omorând 35 de oameni.

Ce urmează pentru adolescentul din Australia

Adolescentul din vestul Australiei a fost acuzat cu infracțiuni ce includ fabricarea fără licență de arme de foc și muniție și deținerea unei arme interzise.

Acesta este programat să apară în curtea de justiție săptămâna viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO