Turismul de eclipsa! Mii de turisti au plecat in India, China si Japonia

Ultima actualizare: 26-09-2012 19:51
soare

A sasea eclipsa de soare totala a secolului a impulsionat activitatea comerciala si turistica din Extremul Orient, regiunea geografica ideala pentru a viziona acest fenomen astronomic.

Conducerea Parcului Sculpturilor din Shanghai, cel mai bun loc de observare a eclipsei, a anuntat ca a vandut 2.000 de bilete de intrare pentru ziua de 22 iulie, impreuna cu ochelari speciali si tricouri. Locurile in hotelurile din zona au fost rezervate deja de mai multe luni de mii de turisti chinezi, japonezi, americani si europeni.

In India, agentia Cox and Kings a inchiriat un avion Boeing 737-700 care va decola de pe un aeroport din New Delhi, in zori, va "intercepta" eclipsa totala la altitudinea de 12.500 de metri si va zbura catre est, pana in statul Bihar. Biletele pentru cele 21 de locuri de pe partea estica a avionului s-au vandut pentru 1.200 de euro fiecare.

In localitatea Varanasi, din nordul Indiei, locul unde se va vedea cel mai bine eclipsa in aceasta tara, turistii au luat cu asalt cele peste 350 de hoteluri din zona. Gradul de ocupare al acestora a ajuns la 85%, iar in ziua eclipsei se asteapta sa fie chiar 90%. Autoritatile asteapta 40-50 de mii de turistii in oras cu aceasta ocazie.

In plus, 1,5 milioane de pelerini hindusi sunt asteptati in orasul sfant Kurukshetra, in nordul Indiei, pentru a fi binecuvantati, in timpul eclipsei, cu apa sfintita, despre care se spune ca ajuta la eliberarea sufletului.

In Japonia, sute de oameni au dat navala pe insula Akuseki, Kagoshima, ca sa gaseasca un loc in camping si ca sa se pregateasca cum se cuvine pentru cea mai lunga eclipsa de soare a secolului.

Astronomii spun ca eclipsa va aduce intunericul pe insula Akuseki pentru mai mult de sase minute. Fenomenul va putea fi observat si din alte locuri ale Japoniei, insa pe aceasta insula se pare ca eclipsa va dura cel mai mult.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO