Turcii au început operațiunea. Îi bombardează pe kurzii din Siria


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 19 Ianuarie 2018 17:07
Categorie: Stiri externe
tancuri turcia

Operaţiunea Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei, controlată de kurzi, a început "de facto" prin bombardamente transfrontaliere, dar niciun fel de trupe nu au intrat în Afrin, a declarat vineri ministrul apărării turc Nurettin Canikli.

Într-un interviu acordat televiziunii AHaber, Canikli a declarat că Turcia a dezvoltat sisteme de arme împotriva rachetelor antitanc folosite de miliţiile siriene kurde YPG (Unităţile de apărare a poporului), relatează Agerpres, citând Reuters.

Ministrul turc declarase anterior că o operaţiune militară la Afrin ar trebui efectuată fără întârziere, iar Ankara şi Moscova vor continua să discute despre această acţiune militară a Turciei.

Un purtător de cuvânt al miliţiilor YPG a confirmat vineri pentru Reuters că forţele turce au început să bombardeze regiunea Afrin începând cu miezul nopţii, ţintind în localităţile kurde. Aproximativ 70 de tiruri au fost înregistrate.

Guvernul sirian a avertizat joi Ankara împotriva tentaţiei de a lansa o operaţiune militară în această zonă, una din trei trecute sub controlul forţelor kurde şi aliaţilor lor în nordul Siriei.

Ministrul apărării turc a declarat în interviul menţionat că Turcia nu are altă opţiune decât să alunge "elementele teroriste" din nordul Siriei

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO