Turcia scoate infractorii de drept comun din puscarii ca sa faca loc pentru "pucisti". Guvernul sustine ca e o doar o reforma

17-08-2016 10:50

Erdogan in vizita la sediul central al politiei din Turcia

Autoritatile turce au gasit o solutie pentru a arunca dupa gratii miile de cetateni banuiti de legaturi cu "organizatia terorista Fethullah".

Aproximativ 38.000 de detinuti din Turcia urmeaza sa fie eliberati in cadrul unei asa-zise reforme a sistemului de eliberare conditionata, pentru a face loc pucistilor arestati in ultima luna, potrivit ABC News. Decizia a fost anuntata de ministrul Justitiei, Bekir Bozdag, guvernul emitand miercuri un decret care permite eliberarea conditionata a infractorilor de drept comun care mai au de ispasit din pedeapsa sub doi ani sau mai putin de jumatate.

Sunt exclusi cei condamnati pentru crima, violenta domestica, abuzuri sexuale, terorism sau crime politice. Masurile nu se aplica celor condamnati pentru fapte comise dupa 1 iulie – adica celor acuzati de implicare in lovitura de stat esuata.

In urma puciului, autoritatile din Turcia au retinut circa 35.000 de persoane, dintre care 17.000 au fost arestate oficial. Alte cateva mii de cetateni sunt interogati in libertate. Chiar mai multi au fost suspendati sau concediati din justitie, presa, educatie, sanatate, armata si administratie, fiind banuiti de legaturi cu Fethullah Gulen, presupusul initiator al puciului, si cu ceea ce autoritatile numesc "organizatia terorista Fethullah" (FETO).

Sursa: ABC News


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26