Trump și-a mai pierdut un om de încredere. Demisia a ridicat multe semne de întrebare


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 10 Octombrie 2018 09:11
Categorie: Stiri externe

Cu patru săptămâni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, Donald Trump îşi pierde unul dintre oamenii de încredere şi printre puţinii care i-au rămas loiali.

Este vorba despre ambasadoarea Statelor Unite la ONU care a anunţat că rămâne în funcţie doar până la sfârşitul anului.

Nu a dat nicio explicaţie pentru decizia să, dar pare să fie în relaţii excelente cu preşedintele american.

Nikki Haley, ambasador SUA la ONU: "Vă mulţumesc, dle preşedinte. A fost onoarea vieţii mele."

Donald Trump a organizat o conferinţă de presă comună în Biroul Oval, în cadrul căreia a fost anunţată plecarea din funcţie a ambasadoarei Statelor Unite la ONU. Nikki Haley nu a a oferit o explicaţie clară, spunând doar că nu este adepta mandatelor lungi şi că nu pleacă din motive personale.

Nikki Haley, ambasador SUA la ONU: "Nu, nu candidez la preşedinţie în 2020. Pot să vă promit însă că o să fac campanie pentru el."

De altfel, Haley a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Donald Trump, spunând că America este mai respectată acum în lume. Şi nu doar despre preşedinte a vorbit în aceşti termeni.

Nikki Haley, ambasador SUA la ONU: "Nu pot spune destule lucruri bune despre Jared şi Ivanka. Fac multe lucruri în culise despre care aş vrea să se ştie mai mult, fiindcă suntem o ţară mai bună datorită prezenţei lor în administraţie."

Anunţul neaşteptat al demisiei a ridicat semne de întrebare, mai ales că vine cu mai puţin de patru săptămâni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului. De altfel, fosta guvernatoare a Carolinei de Sud era unul dintre puţinii membri ai administraţiei Trump respectaţi de ambele tabere.

Max Boot, analist: "Nikki Haley era considerată în general drept unul dintre adulţii din administraţia Trump, un politician foarte talentat, în stare să se înţeleagă cu preşedintele Trump, dar şi să-şi cultive o identitate distinctă."

Este drept că a fost bănuită că ar fi scris celebrul editorial anonim despre rezistenţa din interiorul Casei Albe, dar a negat categoric acest lucru. Iar prietenia pe care i-a arătat-o Trump demonstrează că nu o bănuieşte de aşa ceva.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Nikki Haley, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, și-a dat demisia
Reacția lui Donald Trump, după numirea lui Kavanaugh la Curtea Supremă: „Aplaud”
VIDEO PROTVPLUS.RO