Trump a condamnat grupurile de extremă-dreaptă, dupa incidentul de la Charlottesville

Dată publicare: 15-08-2017 07:44
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


După zile de ezitări, preşedintele american a condamnat grupurile de extremă-dreapta, în contextul violenţelor de la Charlottesville.

"Rasismul este răul suprem", a spus Trump, şi "cei care provoacă violenţe în numele rasismului sunt criminali şi asasini".

O femeie de 32 de ani a murit şi zeci de persoane au fost rănite în ciocnirile violente de sâmbătă.

Tânărul de 20 de ani care a lovit cu maşina un grup de manifestanţi anti-fascişti râmâne în spatele gratiilor până la încheierea procesului, după ce judecătorul i-a refuzat eliberarea pe cauţiune.

În continuare fac inconjurul lumii imaginile terifiante din Virginia, unde James Fields, tânărul extremist din Ohio, a izbit cu maşina două vehicule stationate şi a intrat într-un grup de manifestanţi de stânga.

Heather Heyer, o juristă de 32 de ani, a fost ucisă şi zeci de oameni au fost răniţi. Mama femeii spune că este mândră de fiica ei, care a ştiut să işi apere convingerile.

Mama victima: "O iubesc şi îmi lipseşte nespus. Dar sper ca moartea ei să nu fi fost în zadar."

James Fields a apărut în fața instanței prin intermediul unei transmisii video, din celula in care este ținut în arest. Judecătorul nu i-a acceptat eliberarea pe cauțiune. Individul va da socoteală pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru omor, rănire cu circumstanţe agravante şi fugă de la locul unui accident provocat cu premeditare.

În faţa tribunalului unde au avut loc audierile au fost din nou proteste şi multă tensiune.

Doi militanţi de extremă dreapta au fost la un pas de a se lua la bătaie cu reporterii şi au acuzat poliţia pentru violenţele din Charlottesville. Iar persoane care se declara împotriva rasismului au încercat să le ţină piept.

 David Duke, fost membru Ku Klux Klan: "Este un moment de cotitura. Suntem hotărâți să ne recucerim țara, așa cum a promis Trump. De aia am crezut în el, de aia l-am votat."

Preşedintele Donald Trump, criticat pentru că a ezitat să condamne organizaţiile de extremă dreapta, pe adepţii supremaţiei albilor, cei care l-au susţinut în campanie, a reactionat luni. In cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, a denunţat, fără rezerve, rasismul.

Donald Trump, președintele SUA: "Rasismul este răul suprem. Iar cei care provoacă violenţe în numele rasismului sunt criminali şi asasini, inclusiv Ku Klux Klan, neo-naziştii, adepţii supremaţiei albilor şi alte grupuri care propagă ura şi le este silă de tot ce ne este mai de preţ, nouă, americanilor."
 


VIDEO PROTVPLUS.RO