Tragedie "shakespeariana" in Yemen: O tanara saudita se lupta pentru a ramane in tara iubitului ei


Ultimul update: Joi 28 Noiembrie 2013 06:47
Data publicarii: Luni 25 Noiembrie 2013 20:25
Categorie: Bizar
Huda al-Niran

 O tanara de 22 de ani, din Arabia Saudita, si-a sfidat familia si a traversat ilegal granita, pentru a fi impreuna cu iubitul sau, de 25 de ani, din Yemen.

 Tanara saudita, Huda al-Niran, a implorat Instanta din Yemen, care o judeca pentru intrarea inegala in tara, sa-i permita sa ramana si sa se casatoreasca cu barbatul pe care-l iubeste, Arafat Mohammed Tahar, informeaza Daily Mail.

Situatia celor doi este asemanata cu tragedia Romeo si Julieta si a reusit sa impresioneze opinia publica in Yemen, o tara slamica conservatoare. In fata tribunalului din Sanaa, sustinatori ai tinerei s-au adunat si au strigat "Noi toti suntem Huda".

Protestatari in Yemen

Huda nu doar ca a sfidat dorintele familiei ei, care i-au interzis sa se casatoreasca cu Tahar, dar a indraznit sa fuga din tara, pentru a-l urma pe cel pe care il iubeste.

In Instanta, ea nu a acceptat sa fie reprezentata de un avocat trimis de ambasada saudita, de teama presiunilor de a se intoarce acasa.

Ea a primit un avocat din partea unei organizatii non-guvernamentale din Yemen, care a declarat ca spera la un deznodamant favorabil.

Avocatul a declarat ca autoritatile yemenite sunt presate de Arabia Saudita, pentru a asigura reintoarcerea fetei.

In prezent ea este in inchisoare si este judecata pentru intrare ilegala in tara. Daca va fi gasita vinovata, ea va fi expulzata.

Agentia ONU pentru Refugiati a confirmat ca tanara a inceput demersurile pentru a primi statut de refugiat in Yemen. Daca va reusi, expulzarea sa va fi mult mai dificila.

Organizatia Human Rights Watch a facut un apel la autoritatile din Yemen, pentru ca tanara sa nu fie repatriata, deoarece intoarcerea ei in familie i-ar putea pune viata in per

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO