Teroare in avion! - stiri externe pe scurt


Ultimul update: Miercuri 05 Septembrie 2012 02:15
Data publicarii: Miercuri 27 August 2008 01:00
Categorie: Stiri externe

Peste 100 de oameni au fost luati ostatici intr-o aeronava, de membrii unei grupari rebele din provincia sudaneza Darfur.

Autoritatile sudaneze si libiene sunt in alerta, dupa ce un avion cu peste 100 de persoane la bord a fost deturnat si a aterizat in Libia.

Rapitorii au cerut alimentarea cu carburant pentru un zbor spre Paris. Ei fac parte dintr-o grupare rebela al carei lider traieste in capitala franceza si care a intors armele impotriva guvernului de la Khartum in 2003.

EVACUARE DE URGENTA - Emotii si la Rotterdam, unde pasagerii unei aeronave care trebuia sa decoleze au fost evacuati, dupa ce au asteptat 5 ore in cabina. Autoritatile olandeze primisera un mesaj de avertizare in legatura cu o posibila deturnare. Politistii au arestat deja 3 persoane care aveau bilete pentru zborul respectiv, cu destinatia Turcia, si urmeaza sa le interogheze.

SOTIILE INTRA IN CURSA - Cindy McCain, in concurenta directa cu Michelle Obama. Sotia candidatului republican John McCain a vizitat un grup de refugiati georgieni din Tbilissi, chiar in ziua in care sotia candidatului democrat a sustinut discursul la conventia partidului. Desi presa americana a speculat ca Cindy vrea sa distraga atentia de la Michelle Obama, sotia republicanului declarat ca este doar o coincidenta. John McCain si-a declarat sustinerea pentru Georgia si a criticat cu convingere Rusia in ultimii ani si chiar a propus excluderea tarii din grupul marilor puteri industrializate ale lumii, G8.

Tags: avion, deturnare, libia,

VIDEO PROTVPLUS.RO