Telegraph: Marea Britanie angajeaza "vanatori de recompense" ca sa scape de imigrantii ilegali

Ultima actualizare: 01-11-2012 17:28
UKBA

Agentia pentru Control Vamal din Marea Britanie va plati in urmatorii 4 ani 40 de milioane de lire pentru a scapa de imigrantii ilegali.

Ziarul Telegraph escrie astazi ca autoritatile britanice vor angaja "vanatori de recompense" de la firma Capita pentru ca in decursul 4 ani de zile, sa identifice si convinga imigrantii ilegali sa plece de pe teritoriul Marii Britanii.

Pentru a-si asigura serviciile "vanatorilor de recompense", cum au fost denumiti de catre ziarul Telegraph, autoritatile britanice vor semnat un contract care s-ar putea ridica la o valoare de 40 de milioane de lire, in urmatorii 4 ani. Contractul ar urma sa fie semnat luna viitoare.

Rob Whiteman, directorul executiv de la UKBA (Agentia Britanica pentru Controlul Vamal), a confirmat informatia, declarand: "Plata contractului va fi facuta in functie de rezultate. Daca se vor descurca bine, vor primi aproximativ 40 de milioane de lire. Firma Capita va fi platita in functie de numarul imigrantilor ilegali identificati si facuti sa plece. Daca nimeni nu va pleca, ei nu vor primi bani."

"Pe lista oficiala a imigrantilor ilegali detinuta de UKBA sunt prezenti studenti refuzati de Universitati, cu vize expirate, care nu au mai parasit tara, si muncitori intr-o situatie legala similara.", scrie Telegraph.

Conform cifrelor oficiale, in luna decembrie a anului trecut, in Marea Britanie locuiau 159.313 imigranti ilegali, pentru ca cifra sa creasca pana in luna iunie a acestui an la 174.057. Pe liste nu se afla insa si cei care au intrat ilegal in tara.

"Capita a refuzat sa comenteze acest subiect pe motiv ca respectivul contract nu a fost inca semnat.", precizeaza Telegraph.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO