Sute de șoferi, surprinși cu telefonul la volan sau drogându-se la 100 de km/h. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 09 Iulie 2018 14:44
Categorie: Stiri externe
soferi trafic

Autoritățile din Australia testează un nou tip de camere de supraveghere pe drumurile din Sidney, menite să surprindă șoferii care utilizează telefonul mobil.

Zilnic, australienii sunt surprinși de camerele din trafic în timp ce folosesc telefoanele mobile, manâncă, citesc sau se droghează la o viteză de peste 100 km/h, relatează Daily Mail.

Camerele au fost instalate începând cu data de 1 iulie și vor fi testate pe o perioadă de 6 luni în Sydney, urmând să fie ulterior implementate permanent și în alte locații. Acestea pot surprinde imagini clare cu șoferul, indiferent de viteza de deplasare, pe o distanță de până la 50 de metri.

New South Wales este primul stat care a implementat legea ce sancționează utilizarea ilegală a telefonului mobil cu ajutorul camerelor de supraveghere a traficului.

Potrivit Daily Mail, Melinda Pavey, Ministrul Drumurilor Marinei și Transporturilor a declarat că între anii 2012-2017 s-au înregistrat 7 accidente care s-au soldat cu decese, iar 105 au avut ca urmare rănirea gravă a pasagerilor.

Legea pentru Siguranța Drumurilor a fost adoptată în martie 2018, în sprijinul stopării accidentelor cauzate de neglijență.

Sursa: Daily Mail

Şofer de microbuz, atacat în Marea Britanie.
Șase albanezi aproape congelați, descoperiți în TIR-ul condus de un român, în Anglia
Un șofer care conducea cu peste 200 km/ oră a ajuns cu mașina pe acoperișul unei case, în Suceava
VIDEO PROTVPLUS.RO