Suspectat de 12 crime și 50 de violuri, ducea "un trai liniştit într-un cartier select”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 28 Aprilie 2018 12:29
Categorie: Stiri externe
Joseph James DeAngelo, criminal, california,

Un fost ofiţer de poliţie, arestat sub suspiciunea că ar fi un criminal în serie şi violator care timp de decenii a reuşit să evite să fie capturat, a fost adus vineri în faţa unui tribunal californian.

Joseph James DeAngelo, 72 de ani, părea slăbit din punct de vedere fizic şi a fost adus în faţa unei instanţe din Sacramento în scaun cu rotile, încătuşat şi în celebrul costum portocaliu al deţinuţilor americani, relatează Agerpres.

Aceasta a fost prima sa apariţie publică după arestarea de la începutul acestei săptămâni. DeAngelo a fost audiat vineri cu privire la acuzaţiile privind uciderea unui cuplu din Sacramento County în 1978, conform publicaţiei LA Times. Următoarea sa apariţie în instanţă va avea loc la jumătatea lunii mai.

Numit "The Golden State Killer", (criminalul din Statul de Aur - n.r.) după supranumele Californiei, sau "primul hărţuitor nocturn", el a fost descoperit în urma analizei ADN în apropiere de Sacramento, capitala californiană unde s-au produs cele mai multe dintre crimele sale.

Criminalul ducea un trai liniştit într-un cartier select, potrivit autorităţilor.

DeAngelo este suspectat că a comis 12 crime, în jur de 50 de violuri şi 120 de jafuri în California între 1976 şi 1986, potrivit FBI. El riscă acum să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Vârsta victimelor mergea de la 14 la 41 de ani. Majoritatea crimelor sale au avut loc în împrejurimile Sacramento, dar unele s-au produs în golful San Francisco sau în sudul coastei californiene, până în Orange County.

El intra prin efracţie în casele victimelor sale, purtând o mască. Îşi lega victimele şi apoi viola femeile în prezenţa partenerilor lor care nu puteau interveni. Primele două crime au avut loc în februarie 1978.

Anchetatorii din California l-au descoperit pe bărbatul pe care îl suspectează că este aşa-numitul "Golden State Killer" comparând mostre de ADN de la locul crimelor cu informaţii de pe site-urile de genealogie pe care oamenii le folosesc pentru a-şi descoperi ascendenţa.

Sursa: Agerpres

Cazul tinerei ucise de un minor, în pădure. ”E posibil să îi fi cerut să pozeze sexual”
Un fost poliţist din SUA, arestat pentru comiterea a 12 crime și 45 de violuri
VIDEO PROTVPLUS.RO