Sufera de o boala rara! Prietenii de joaca au poreclit-o "Avatar"!

Ultima actualizare: 26-04-2012 11:24
Xi Xi

In orasul chinez Dengfeng , din provincia Henan, o fetita in varsta de trei ani sufera de o boala extrem de rara, si de parca acest lucru nu ar fi fost de ajuns, micuta Xi Xi a fost poreclita de toata lumea "Fata Avatar".

La numai trei ani Xi Xi este bolnava de o maladie congenitala: Hipertelorism Orbital, care se manifesta printr-o distanta anormala intre ochi.

Atunci cand a nascut-o, mama fetitei a fost socata: "Am ramas uimita, am crezut ca fiica mea nu are nas cand am vazut ce distanta mare are intre ochi."

In septembrie anul trecut parintii micutei au dus-o la primul spital specializat in tratarea acestor maladii, iar un medic chirurg plastician a declarat ca nu a mai vazut un astfel de caz si a explicat ca maladiile de acest gen sunt foarte de rare: 1:100000.

Dupa ce a consultat-o pe Xi Xi, medicul le-a spus parintilor ca operatia este foarte riscanta si ca poate fi realizata numai intr-un spital din Shanghai.

"Operatia costa extrem de mult. Nu putem strange aceasta suma de bani, insa medicii ne-au sfatuit sa faceam aceasta interventie chirurgicala cat mai repede, deoarece distanta dintre ochi se mareste odata cu inaintarea in varsta", a declarat tatal fetitei.

Parintii inca asteapta ca cineva sa ii ajute sa stranga banii necesari operatiei si spera ca fiica lor sa poata duce o viata normala si fericita si sa nu fie ridiculizata si batjocorita de societate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO