Strategul-şef al lui Donald Trump, Steve Bannon, a plecat de la Casă Albă


Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Sambata 19 August 2017 07:26
Categorie: Stiri externe

Încă o demisie sau demitere răsunătoare la Casa Albă, a cincea de la începutul mandatului lui Donald Trump. Strategul şef al preşedintelui, controversatul Steve Bannon, a plecta de la Casa Alba.

Considerat susţinătorul agendei populiste a lui Trump şi un promotor al aşa numitei mişcări alt-right, Steve Bannon era acuzat pentru luările de poziţie dure ale lui Trump, dar şi pentru conflictele interne de la Washington.

În ultimele zile, Donald Trump semnalase că urmează să-i decidă soarta strategului sau şi păruse chiar să-i minimalizeze contribuţia.

Donald Trump, preşedintele SUA: "Vom vedea ce se întâmplă cu domnul Bannon, dar e un om bun şi cred că presă e foarte nedreaptă cu el. Domnul Bannon mi s-a alăturat foarte târziu, ştiţi asta. Învinsesem 17 senatori şi guvernatori şi câştigasem toate alegerile primare."

Fostul şef al site-ului Breitbart, considerat de unii conservator, iar de alţii de extremă-dreapta, a promovat măsurile anti-imigraţie luate de Trump, retragerea din Parteneriatul Transpacific şi din Acordul de mediu de la Paris. Era în conflict cu ginerele preşedintelui, Jared Kushner, şi cu generalul HR McMaster.

Sub influenţă lui McMaster, Donald Trump a bombardat o baza din Siria, a ameninţat militar Coreea de Nord şi Venezuela. Donald Trump s-ar fi înfuriat pentru că Bannon l-a contrazis săptămâna această într-un interviu, spunând că nu va face nimic în privinţa Coreei de Nord.

Lucru mai puţin ştiut despre el, Steve Bannon a fost unul dintre cei care au lansat serialul de comedie "Seinfeld", pe vremea când era producător.

Mesaj bizar pe Twitter al președinției statului Filipine: ”fafda”
Încă o gafă a lui Trump, cu un mesaj despre atacul din Barcelona
VIDEO PROTVPLUS.RO