Soldații ruși au furat din Ucraina mașini agricole în valoare de 5 milioane de dolari

Ultima actualizare: 02-05-2022 10:07
Soldații ruși au furat din Ucraina mașini agricole în valoare de 5 milioane de dolari
Getty

Trupele ruse din orașul ocupat Melitopol au furat toate echipamentele pe care le-au găsit la o reprezentanță de mașini agricole și le-au trimis în Cecenia, potrivit unui om de afaceri ucrainean din zonă.

Însă, după o călătorie de peste 1.000 de kilometri, hoții au constatat că niciunul dintre echipamente nu putea fi folosit. Motivul? Mașinile agricole, de înaltă tehnologie, fuseseră blocate de la distanță, informează CNN.

În ultimele câteva săptămâni, au existat tot mai multe relatări că soldații ruși fură echipamente agricole, cereale și chiar materiale de construcții, dincolo de obișnuita "pradă" pe care și-o iau din locuințele oamenilor.

Dar jaful de la dealerul de mașini agricole marca John Deere (n.r. - o companie americană, unul dintre cei mai mari producători de mașini agricole din lume) arată că este o practică din ce în ce mai bine organizată, fiind folosite vehiculele militare pentru ca echipamentele să fie trimise în Rusia.

CNN a aflat că echipamentul sustras de la dealerul Agrotek din Melitopol, oraș care a fost ocupat de forțele ruse la începutul lunii martie, valorează aproape 5 milioane de dolari, în condițiile în care numai combinele de recoltat costă 300.000 de dolari fiecare.

Au furat peste 25 de utilaje agricole

Sursa jurnaliștilor de la CNN, care pentru propria siguranță a cerut păstrarea anonimatului, a mărturisit că mai întâi au fost furate două combine de recoltat, un tractor și o semănătoare.

Apoi, în următoarele săptămâni, toate celelalte mașini au fost confiscate de către invadatori. În total, rușii au luat 27 de utilaje agricole.

Camerele de luat vederi au surprins momentul în care echipamentele erau încărcate într-un camion cu platformă, aparent militar, care avea pe el litera "Z" vopsită cu alb.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO