Serghei Lavrov: Rusia nu intenționează să folosească arme nucleare în Ucraina "în acest moment"

Ultima actualizare: 19-04-2022 15:58
Lavrov
Getty

În stadiul actual al conflictului, Rusia ia în considerare doar opțiunea de a folosi arme convenționale în Ucraina, nu arme nucleare, a anunțat de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

În acest stadiu, luăm în considerare opțiunea armelor convenționale", a declarat Lavrov, în cadrul unui interviu pentru India Today și preluat de site-ul cotidianului rus Kommersant.

Anterior, secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că nu există planuri de a folosi arme nucleare în Ucraina . Potrivit acestuia, nimeni din Rusia nici măcar nu ia în considerare o astfel de idee.

Occidentul va lua „măsuri dramatice” în cazul în care Moscova va folosi arme nucleare

În martie, The New York Times a relatat că Statele Unite au creat un grup special „Tiger", care elaborează un plan de răspuns al Washingtonului în cazul în care Moscova va folosi arme nucleare, biologice sau chimice. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că țările occidentale vor lua „măsuri dramatice" dacă Rusia va folosi arme chimice sau biologice în Ucraina.

Lavrov: Rusia a început următoarea fază a „campaniei militare” în Ucraina

Serghei Lavrov a mai declarat, marţi, că următoarea fază a „campaniei militare” a Rusiei în Ucraina a început, centrată pe „eliberarea completă” a regiunilor proruse Doneţk şi Lugansk.

Operaţiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, aşa cum s-a anunţat deja, eliberarea completă a republicilor Doneţk şi Lugansk. Această operaţiune va continua, următoarea fază a acestei operaţiuni începe”, a mai declarat şeful diplomaţiei ruse într-un interviu la postul de televiziune India Today, difuzat de instituţia pe care o conduce.

Şi mi se pare că va fi un moment important al acestei operaţiuni speciale”, a adăugat Lavrov, primul înalt oficial din Rusia care confirmă public că marea bătălie a Rusiei pentru Donbas a început, scrie Agerpres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO