Motivul bolnav pentru care un bărbat și-a otrăvit colegii, cu metale grele în sandvișuri

Dată publicare: 08-03-2019 19:27
Dată actualizare: 08-03-2019 20:57


Un bărbat de 57 de ani din Germania a fost condamnat la închisoare pe viață, pentru că și-a otrăvit colegii ani de zile.

Le-a pus metale grele în sandvișuri. Una dintre victime a ajuns în comă, iar alte două au rinichii distruşi.

Bărbatul, identificat drept Klaus O, a fost arestat în mai, după ce camerele de supraveghere de la locul de muncă l-au surprins presărând un praf suspect pe sandvișul unui coleg. Acasă la el, autoritățile au descoperit un laborator chimic improvizat în pivniță.

Achim Ridder, Police Bielefeld: În casa acuzatului au fost găsite substanţe toxice. Bănuim că el însuşi a realizat diverse amestecuri pentru a obţine o toxicitate sporită.”

Doi dintre colegii otrăviţi, un tânăr în vârstă de 27 de ani și un bărbat de 67 au suferit afecțiuni ale rinichilor: amândoi au nevoie de dializă şi prezintă risc ridicat de cancer. Un al treilea de numai 23 de ani, a intrat în comă și va rămâne cu leziuni cerebrale permanente.

Exista însă suspiciuni că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare.

Achim Ridder, poliţia Bielefeld: „Unitatea criminalistică analizează 21 de cazuri cu angajaţi care au murit înainte să iasă la pensie. În anumiţi ani a frapat un număr mare de atacuri cardiace şi îmbolnăviri de cancer, iar experţii spun că ar fi putut fi provocate de otrăvirea cu metale grele.”

Klaus O. a refuzat să vorbească în timpul procesului, iar motivele care l-au împins să comită faptele nu pot fi decât ghicite.

Guiskard Eisenberg, purtător de cuvânt al Tribunalului din Bielefeld: „Acuzarea asumă ipoteza că bărbatul a vrut să-şi vadă colegii suferind, suportând consecinţele otrăvirii.”

Ralph Niemeier, procuror: „În acest caz, nici închisoarea pe viaţa nu e de-ajuns. Instanţa a decis cea mai severă pedeapsa prevăzută de legea germană. Acuzatul nu a primit doar închisoare pe viaţă ci, în plus, ca subliniere a gravităţii culpei, judecătorul a precizat că nu e eligibil pentru reducerea pedepsei.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO