Șeful Lukoil a demisionat. Vagit Alekperov conducea compania din 1993

Ultima actualizare: 21-04-2022 13:24
Vagit Alekperov
Getty

Vagit Alekperov a demisionat de la șefia Lukoil. El a părăsit și consiliul de administrație. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al companiei.

Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

Compania nu a dezvăluit motivul din spatele demisiei lui Alekperov, în vârstă 71 de ani.

Compania a subliniat că Alekperov nu era acționar majoritar. Până la 31 martie, el deținea voturile în raport cu 3,12% din acțiunile Lukoil și, de asemenea, deținea 5,43% din acțiuni fără drept de vot prin trusturi de familie și fonduri mutuale, conform Kommersant.

Vagit Alekperov era președintele companiei petroliere din 1993. În plus, antreprenorul controlează clubul de fotbal Spartak.

De pe 13 aprilie, Vagit Alekperov se află pe lista cu oligarhi ruși sancționați de Marea Britanie, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. 

Imediat după invazia Ucrainei, averea lui Vagit Alekperov a avut de suferit scăzând cu o treie în fiecare zi. 

Kommersant transmitea recent că Vagit Alekperov se află pe locul 10 în privința celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia, averea sa fiind de 10,5 miliarde de dolari. Bloomberg Billionaires Index spunea că în 2021, acesta se afla pe poziția 94 în ceea ce privește cei mai bogați oameni din lume și pe locul 5 în Rusia.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO