Secție de poliție, incendiată la Minneapolis. Trump: ”Când încep jafurile, încep împușcăturile”

Ultima actualizare: 29-05-2020 15:30
proteste minneapolis
Getty

În Minneapolis, protestele îndreptate împotriva poliţiei au degenerat în violenţe. Cel puţin o persoană și-a pierdut viața în conflictele cu forţele de ordine. Trump i-a amenințat pe protestatari și a fost avertizat de twitter.

Președintele Donald Trump a reacționat în urma incidentelor de la Minneapolis. ”Când încep jafurile, încep și împușcăturile”, a scris șeful de la Casa Albă într-un mesaj pe twiter, citat de CNN.

Trump l-a criticat pe primarul din Minneapolis, Jacob Frey, despre care a scris că ”este foarte slab” și ”nu este deloc un lider”.

Președintele SUA a susținut că protestatarii sunt ”golani” care dezonorează memoria lui George Floyd. ”Tocmai am vorbit cu guevernatorul Tim Walz. I-am spus că armata este cu el până la capăt. Orice dificultate și vom prelua controlul”, a mai transmis Trump.

Twiter a semnalat că mesajul încalcă regulile platformei, pentru că ”glorifică violența”, dar nu l-a cenzurat. El poate fi accesat după ce utilizatorii citesc un avertisment. Trump tocmai a emis un ordin împotriva rețelelor sociale.

”Slăbiciune este refuzul de a-ți asuma responsabilitățile, slăbiciune este să arăți cu degetul către cineva într-un moment de criză”, i-a transmis Jacob Frey lui Trump, pe care l-a asigurat că Minneapolis este un oraș puternic și va depăși momentele actuale, scrie CBS News.

Manifestanții au incendiat o secție de poliție

 

Manifestanții au incendiat o secție de poliție şi au spart magazinele şi clădirile aflate în apropiere. 

Garda Națională de Minneapolis a anunțat că a trimis 500 de soldați pe străzile orașului.

Protestele au izbucnit după ce un bărbat afro-american - bănuit că încerca să plătească la un magazin cu o bancnotă falsă - a murit la scurt timp după ce a fost încătușat.

Deşi nu a opus rezistenţă, suspectul a fost ținut pe asfalt, cu gâtul apăsat de genunchiul agentului.

Omul a murit la spital, iar decesul său a stârnit furie în rândul comunității afro-americane.

Între timp, manifestațiile s-au extins în mai multe orașe din SUA, printre care Memphis, Los Angeles, Denver și New York.  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO