Scurgere de petrol in Marea Neagra. Din cauza vremii nefavorabile, pata s-ar putea extinde. VIDEO

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39
scurgere de petrol

In urma unei avarii la o conducta ruseasca de titiei, Marea Neagra risca sa fie afectata de un dezastru ecologic

O scurgere la un important oleoduct rusesc a provocat deversarea unei cantitati nedeterminate de petrol in Marea Neagra, miercuri, in apropierea portului Tuapse, iar autoritatile au anuntat ca vremea nefavorabila impiedica eforturile de evaluare si limitare a pagubelor, relateaza Moscow Times.

"O cantitate de petrol a fost deversata in mare", a declarat pentru Reuters Serghei Proskurin, capitanul adjunct al portului Tuapse. El a adaugat ca nu se cunoaste exact cantitatea de petrol deversata si ca serviciile de urgenta incearca sa monteze bariere plutitoare pentru a limita extinderea petei de petrol, insa eforturile sunt impiedicate de vremea nefavorabila.

Tuapse este un important port petrolier si industrial, aflat in apropierea mai multor statiuni rusesti de la Marea Neagra. Orasul Soci se afla la o distanta de 118 kilometri. Doi localnici au declarat pentru Reuters ca au vazut petrol in mare si intr-un rau de-a lungul caruia trece oleoductul spre rafinaria din Tuapse, operata de compania petroliera de stat Rosneft. 

 

Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a confirmat scurgerea de petrol, iar compania Transneft a precizat ca in urma incidentului oleoductul a fost inchis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO