Scene dramatice în timpul unui incendiu. Doi copii, salvați dintr-un bloc cuprins de flăcări, după ce s-au aruncat în gol

Ultima actualizare: 23-07-2020 20:33

S-au derulat scene tulburătoare la Grenoble, în Franța, unde doi frați, unul de trei ani, celălalt de 10, au scăpat miraculos dintr-un incendiu.

Ambii au sărit de la etajul trei al blocului lor cuprins de flăcări și au fost prinși în brațe de localnicii pregătiți să le vină în ajutor 10 metri mai jos.

Scena dramatică a fost filmată de o locatară dintr-un bloc vecin. Aceasta a văzut cum ieșea fum dintr-un apartament de la etajul trei, cuprins de foc. Apoi, au apărut doi copii la fereastră. Cel mai mare, de zece ani, îl ține pe cel mai mic de tricou, suspendat în gol, gata să îi dea drumul.

Vecin: „Am auzit oameni țipând, strigau: „Să nu sari", "Stai așa". Le cereau copiilor să nu intre în panică, în timp ce ei se organizau jos, să fie pregătiți să-i prindă.”

Cei adunați în fața blocului - zece metri mai jos - reușesc să-l prindă în brațe pe băiețelul de trei ani. După câteva secunde, sare în gol și băiatul mai mare. Salvatorii de ocazie îl prind și pe el.

Copiii au scăpat nevătămați, însă au fost spitalizați după ce au inhalat fum, mai mult ca o măsură de precauție. Dintre salvatori, doi bărbați au fost, de asemenea, transportați la spital, pentru suspiciuni de fracturi la brațe.

Martor: „Într-adevăr, o scenă eroică. Niciodată nu am mai văzut atâta solidaritate, întrajutorare și curaj. Nu voi uita niciodată.”

A spus femeia care a filmat totul. Și primarul din Grenoble a salutat o „salvare eroică".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO