Scandalurile in care au fost implicati diplomatii romani la Chisinau

Ultima actualizare: 08-05-2012 04:43
stema Romaniei

Mai multi diplomati romani detasati la Chisinau au fost implicati de-a lungul timpului in diferite scandaluri.

Iulie 2009

Consulul Romaniei la Chisinau, Ion Nuica, si-a prezentat demisia, luni, in aceeasi zi in care a aparut pe internet un filmulet in care el a fost surprins in ipostaze intime cu o femeie, se pare o angajata a Consulatului.

Aprilie 2009

O serie de acuzatii l-au vizat inclusiv pe fostul ambasador al Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, dupa alegerile de la 5 aprilie.

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin a anuntat, la 8 aprilie, ca Teodorescu a fost declarat persoana non-grata, el avand 24 de ore la dispozitie pentru a parasi teritoriul moldovean.

Aceeasi masura l-a vizat si pe fostul ministru-consilier la Ambasada Romaniei la Chisinau, Ioan Gaborean.

MAE a respins acuzatiile potrivit carora agenti romani s-ar afla in spatele violentelor produse la Chisinau dupa alegerile din aprilie si a anuntat ca nu va lua masuri similare in cazul diplomatilor moldoveni la Chisinau.

Ianuarie 2009

Un alt functionar din cadrul Consulatului roman la Chisinau a fost acuzat, in iarna acestui an, de autoritatile moldovene, de implicare intr-un caz de trafic de vize.

Vara 2007

Consulul roman la Chisinau de la acea data, Alexandru Rus, a fost acuzat de autoritatile moldovene ca ar fi luat mita in schimbul acordarii de vize. El a fost chemat la Bucuresti si nu a mai revenit apoi la post.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO