Rușii schimbă indicatoarele din Mariupol și le înlocuiesc cu unele în limba rusă

Ultima actualizare: 06-05-2022 08:50
mariupol
pravda.com.ua

Rușii din zona Mariupol au început să schimbe indicatoarele rutiere - eliminând indicatoarele în ucraineană și engleză și înlocuindu-le cu altele în limba rusă, scrie Pravda.com.ua.

„Ocupanții au distrus orașul nostru, au ucis 20.000 de oameni, iar acum își schimbă obiectivul. Oamenii cu problemele lor pot să mai aștepte”, a notat Consiliul Local Mariupol.

”În tot acest timp în Mariupol este ca în Evul Mediu. Locuitori nu au apă, mâncare suficientă, medicamente. Nu există lumină și nicio conexiune normală”, au mai adăugat autoritățile.


O a treia operaţiune de evacuare a civililor din Mariupol a fost anunţată pentru vineri

 

În Ucraina, o a treia operaţiune de evacuare a civililor din Mariupol a fost anunţată pentru azi.

Dar, în ultimele ore, trupele Moscovei au continuat să bombardeze combinatul Azovstal. Iar rachetele rusești au lovit diverse orașe din Ucraina.

Un consilier al președintelui Zelenski a spus că o contra-ofensivă împotriva rușilor nu poate fi pornită mai devreme de jumătatea lunii viitoare, când ucrainenii speră că vor primi mai mult armament greu, de la aliați.

Noi explozii s-au auzit peste noapte în orașul Kramatorsk, iar ruşii continuă asaltul asupra combinatului Azovstal din Mariupol.
Ar putea fi ultimele zile ale bătăliei pentru controlul total al oraşului port la marea Azov.

Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Batalionului Azov: ”Încă o dată, rușii au încălcat promisiunea unui armistițiu și nu au permis evacuarea civililor care continuă să se ascundă de bombardamente în subsolul combinatului siderurgic.”

Un nou convoi ONU este totuși pe drum spre Mariupol, iar autoritățile ucrainene au planificat pentru vineri o nouă rundă de evacuare a civililor din oraşul asediat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO