Românul de 18 ani care i-a uimit pe britanici: ”Bună, sunt un savant care face rachete”


Ultimul update: Miercuri 01 Mai 2019 18:17
Data publicarii: Miercuri 01 Mai 2019 18:06
Categorie: Stiri externe
Bogdan Vicol

Un adolescent din România a câștigat un loc la Universitatea Cambridge, la mai puțin de doi ani după ce s-a mutat în Marea Britanie.

Bogdan Vicol a ajuns în Marea Britanie în mai 2017, la o zi după ce țara a votat părăsirea Uniunii Europene, prin referendumul Brexit, relatează Daily Mail.

Bogdan are 18 ani și vrea să devină cercetător în ingineria aerospațială. S-a înscris la un colegiu din estul Lodrei - Newham Collegiate Sixth Form Centre, după ce a citit că elevii de aici au câștigat locuri la universitățile de top din Marea Britanie și SUA.

După luni de studii și examene, Bogdan Vicol, care este din județul Bacău, a fost uimit să primească vestea că va merge la renumita universitate.

”Este una dintre cele mai renumite și prestigioase universități din lume. Este suprarealist", a declarat adolescentul român pentru Daily Mail.

”Părinții mei sunt atât de mândri. Nu cred că aș fi aplicat vreodată undeva dacă nu mergeam la Newham Collegiate. N-aș fi fost încurajat sau nu aș fi știut de unde să încep”, a mai spus el.

Brexit este o preocupare pentru familia lui Bogdan, dar părinții lui, care au o afacere de distribuție a mobilierului în România, au acceptat să-și asume niște riscuri pentru ca fiul lor să plece peste hotare și să primească o "educație de primă clasă".

”Nu știam dacă voi putea să rămân în Marea Britanie sau dacă aș fi eligibil pentru o finanțare universitară. Dar părinții mei și eu am știut că pentru a obține o educație de top și cele mai bune șanse în viață, trebuia să vin în Marea Britanie”, a spus Bogdan.

Bogdan va studia ingineria aerospațială și aerotermică la Colegiul Gonville and Caius, al Universității Cambridge, din septembrie.

”Sunt pasionat de ingineria spațială și voi studia alături de unele dintre cele mai strălucite minți din lume, iar într-o zi voi putea să spun: ”Bună, sunt un savant care face rachete”. Ar fi ceva...”, a mai spus el.

Mouhssin Ismail, directorul Newham Colegial, a spus: ”Bogdan s-a descurcat foarte bine și a fost unul dintre cei mai buni studenți ai noștri”.

”A plecat de acasă pentru a-și atinge scopul, ceea ce dovedește curaj. Merită tot succesul în lume”, a mai spus directorul colegiului.

95% dintre elevii acestui colegiu au primit locuri la cele mai bune universități din lume.

Sursa: Daily Mail

Polițist român, erou în Italia. Descoperirea sa. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO