Româncă expertă în furturi, prinsă în Manchester. Cum și-a explicat jafurile

13-02-2019 16:06


maria s

O româncă de 20 de ani a fost arestată după ce a comis mai multe furturi în centrul orașului Manchester, împreună cu o altă femeie, relatează presa italiană.

Maria S. a fost prinsă în timp ce încerca să fure produse dintr-un magazin, pe 29 ianuarie. În geanta sa, polițiștii au găsit produse în valoare de 239 lire, pe care femeia spune că le sustrăsese pentru nepotul ei din România.

Românca i-a spus judecătorului că „a avut o slujbă, dar i s-a părut prea greu să muncească”, transmite Manchester Evening News. Astfel s-a apucat de furat în ianuarie 2018 împreună cu o femeie, iar în ultima perioadă au activat în zona centrală din Manchester, unde au jefuit persoane în cafenele, restaurante sau magazine.

Acestea ținteau mai ales persoane vulnerabile, precum cele în vârstă sau cu mobilitate redusă. Româna a furat un ceas de la o femeie de 88 de ani și ar fi prădat și un bărbat care se afla la cumpărături pe un scuter electric destinat oamenilor cu handicap.

O altă victimă a fost un student care voia să depună la bancă aproape 9.000 de lire sterline, bani pe care îi strânsese în luni de zile, din două joburi part-time, pentru a-și plăti studiile.

Cele două femei pozau inclusiv în membre ale unei organizații caritabile și aveau tactici bine puse la punct.

Maria Spirache a pledat vinovată la cele nouă capete de acuzare și a fost condamnată la 32 de luni de închisoare. A doua femeie nu a fost deocamdată prinsă de polițiști.

Sursa: Manchester Evening News

VIDEO PROTVPLUS.RO