Rezultate partiale, alegeri legislative in Georgia. Coalitia de opozitie se afla pe primul loc


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 08:35
Data publicarii: Marti 02 Octombrie 2012 11:15
Categorie: Stiri externe
Alegeri in Georgia

Coalitia de opozitie a miliardarului Bidzina Ivanisvili devanseaza partidul presedintelui Mihail Saakasvili la alegerile legislative de luni din Georgia, potrivit rezultatelor preliminare partiale furnizate marti dimineata de Comisia Electorala. 

Dupa numararea buletinelor din 15,3 la suta din birourile de vot, pentru cele 77 de locuri repartizate proportional dintre cele 150, coalitia Visul Georgian intruneste 52,7 la suta din voturi, fata de 42 la suta, cat a obtinut Miscarea Nationala Unificata a presedintelui Saakasvili, a comunicat Comisia Electorala pe site-ul sau.

Scorul opozitiei inregistreaza o usoara scadere comparativ cu datele comunicate putin mai devreme - 54,6 la suta fata de 40,4 la suta. Liderul opozitiei, Bidzina Ivanisvili, si-a proclamat victoria luni seara, imediat dupa anuntarea rezultatelor sondajelor la iesirea de la urne, care plasau coalitia sa inaintea partidului lui Saakasvili sau aproape la egalitate in cadrul scrutinului proportional.

Totusi, cifrele definitive nu reflecta neaparat numarul locurilor din Parlament, avand in vedere sistemul electoral mixt care acorda 73 de locuri prin scrutin majoritar.

Recunoscand victoria aparenta a opozitiei in scrutinul proportional, Saakasvili a afirmat luni seara ca partidul sau va avea majoritatea locurilor atribuite in scrutinul majoritar. Deocamdata, pentru aceste locuri nu a fost comunicat niciun rezultat.

 

Sursa: Mediafax

Lupta pentru putere in Georgia: Saakasvili,
Alegeri legislative in Georgia. Partidul presedintelui Saakasvili se confrunta cu un MILIARDAR
Proteste violente in capitala Georgiei
VIDEO PROTVPLUS.RO