Regina Elizabeth a II-a și-a lansat propriile mărci de ketchup și sos brun. Cât costă o sticlă

Ultima actualizare: 29-01-2022 14:20
Regina Elizabeth a II-a și-a lansat propriile mărci de ketchup și sos brun. Cât costă o sticlă
Getty

Regina Elizabeth a II-a îşi lansează propriile mărci de ketchup şi sos brun, cu ingrediente de la Sandringham, care vor fi puse în curând la vânzare la 6,99 lire sterline (8,40 euro) sticla.

 

Regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 95 de ani, a devenit ”regina ketchupului” prin lansarea propriului ketchup şi a unui sos brun, scrie New York Post, conform News.

Potrivit tabloidului The Sun, ketchupul de roşii este ”ideal la micul dejun sau în orice alt moment al zilei” şi este ”aromat cu curmale, suc de mere şi condimente”, iar sosul brun are gustul şi consistenţa unui sos de friptură ”cu oţet şi mirodenii”.

Condimentele, care sunt produse la Sandringham, în Norfolk, cu ingredinete din zonă, costă 6,99 lire sterline (8,40 euro) porţia de 280 de grame.

”Dacă plătesc 6,99 de lire sterline pe o sticlă de ceva, vreau nişte vin în ea”, declară The Sun un localnic sarcastic.

Palatul Buckingham a lansat în 2020 și o marcă de gin, băutura preferată a reginei

Nu s-a anunţat o dată de lansare a sosurilor, iar acestea nu pot fi încă achiziţionate din magaznul online al Sandringham.

Reginei îi place ginul, iar Palatul Buckingham a lansat o marcă de gin al reginei în 2020. Acesta este preparat, de asemenea, din ingredente care provin din grădinile reşedinţei sale din Londra.

Acest gin poate fi achiziţionat prin Royal Collection Trust şi are arome de păducel, lămâiţă, frunze de dud şi de dafin. Are note de lămâie şi plante, iar o sticlă de 700 de mililitri costă aproxmativ 45 de euro.

Potrvit site-ului, acest gin ”potoleşte perfect setea vara” şi se recomandă ”să se toarne o măsură de gin într-un pahar umplut cu gheaţă, să se completeze cu un tonic şi să se decoreze cu o felie de lămâie”.

Alcoolul este unul dntre factorii căruia regina îşi atribuie longevitatea sa.

Regina Elizabeth a II-a bea de trei ori pe zi

Elizabeth a II-a ”a îmbătrânit incredibil de bine şi este paradigma sănătăţii şi stării de bine” şi îi place, după-amiaza, ceai Darjeeling cu sendvişuri şi brioşă, declară NY Post un cercetător al culturii britanice, Bryan Kozlowski.

”Ea va accepta, de asemenea, o felie de tort”, spune el. ”Aşa cum spun dieteticienii, trebuie să te răsfeţi din când în când”.

Potrivit lui Kozlowski, reginei îi place cocteilul de gin dimineaţa, apoi un pahar de vin sau şampanie la prânz, iar seara alt pahar de vin sau un martini sec.

”Psihologii ar numi-o o băutoare autotranscendentă, dar ea n-ar lăsa asta să-i afecteze cel mai mare scop în viaţă”, declară el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO