Proteste de amploare de Ziua Muncii. Zona din Rusia unde oamenii au purtat veste galbene

Ultima actualizare: 02-05-2019 11:09

Ziua Muncii a fost marcată de violenţe şi ciocniri cu forţele de ordine în Franţa, unde vestele galbene s-au alăturat marşurilor organizate de sindicate la Paris.

Proteste încheiate cu intervenţia forţelor de ordine au avut loc şi în Rusia, dar şi în Turcia, la Istanbul.

La Paris, cele mai serioase confruntări au avut loc într-un cartier din centrul capitalei, unde mai mulţi tineri mascaţi i-au atacat cu pietre şi cocktailuri Molotov pe scutieri.

La rândul lor, forţele de ordine au răspuns cu gaze  lacrimogene, însă nu au reuşit să-i disperseze pe protestatari. La un moment dat, manifestanţii au atacat cu bucăţi din pavaj o dubă parcată în zonă şi au încercat, fără succes, să o răstoarne.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini.

Autorităţile franceze au luat măsuri de siguranţă excepţionale în marile oraşe. Numai la Paris au mobilizat peste 7.400 de poliţişti şi jandarmi, care au urmărit demonstraţiile şi cu ajutorul dronelor.

În Moscova, aproape o sută de mii de oameni au participat la marşul organizat de sindicatele apropiate de puterea de la Kremlin. Participanţii au arborat steaguri cu secera şi ciocanul, dar şi portrete ale lui Stalin.

În Sankt Petersburg, zeci de oameni care scandau împotriva preşedintelui Putin au fost reţinuţi de poliţişti. Iar într-un orăşel din Kamceatka, protestatarii au purtat veste galbene, într-un gest de solidaritate cu mişcarea din Franţa.

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie s-au înregistrat şi la Istanbul, unde sindicaliştii care se îndreptau către piaţa Taksim au fost opriţi în forţa de scutieri.

Autorităţile locale au anunţat că Piaţa Taksim - un loc simbolic pentru sindicate - va fi închisă, pentru a preîntâmpina eventuale incidente. Pe 1 Mai 1977, 34 de oameni şi-au pierdut viaţa acolo după ce mai multe persoane au deschis focul asupra participanţilor la marşul de Ziua Muncii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO