Profesor japonez laureat cu premiul Nobel, spitalizat în SUA. Soţia sa, găsită moartă
Japonezul Ei-ichi Negishi, laureat cu premiul Nobel pentru Chimie în 2010, a fost spitalizat în SUA în timp ce soţia sa fost găsită moartă în apropierea unei gropi de gunoi din statul Illinois (nordul SUA), au informat surse ale poliţiei, conform AFP.
Dispariţia lui Negishi, 82 de nai, şi a soţiei sale Sumire, 80 de ani, a fost semnalată luni. Ei au fost localizaţi de poliţie marţi dimineaţă la 320 de km nord-est de domiciliul lor, pe terenul unde se depozitează deşeuri, Orchard Hills Landfill, gestionat de compania Advanced Disposal.
Negishi, profesor la universitatea Purdue în statul vecin Indiana, a fost reperat de forţele de ordine în timp ce umbla pierdut prin zonă. Trupul neînsufleţit al soţiei sale a fost găsit lângă maşina celor doi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit postului local de televiziune WTHR, cuplul s-a pierdut în drum spre aeroport iar maşina lor a ajuns în zona acestei gropi de gunoi. Sumire Negishi ar fi rămas să aştepte la maşină, în timp ce soţul său ar fi plecat în căutare de ajutor.
Poliţia, care nu a dat alte detalii, asigură că la mijloc nu ar fi vorba de un act de violenţă, subliniind că Negishi primeşte îngrijiri la spital. Aeroportul Rockford se află la aproximativ 13 km de locul unde au fost găsiţi cei doi soţi.
Negishi s-a instalat în SUA după ce a obţinut prestigioasa bursă universitară Fulbright în 1960 pentru a studia chimia. El a devenit profesor la universitatea Purdue în 1979.
Comitetul Nobel l-a recompensat în 2010 pe Negishi, alături de americanul Richard Heck şi japonezul Akira Suzuki, pentru studiile lor asupra "cuplajului încrucişat catalizat cu paladiu, care este folosit în cercetare şi în producţia farmaceutică industrială, de exemplu pentru obţinerea unor medicamente, dar şi a unor molecule utilizate în industria electronică".