Prințul Philip nu va avea o înmormântare de stat. Unde va fi depus trupul său

Dată publicare: 09-04-2021 18:33
Dată actualizare: 09-04-2021 20:11


Prințul Philip al Marii Britanii nu va avea o înmormântare de stat, iar trupul său nu va fi depus public pentru cetățenii Marii Britanii care vor să ofere un ultim omagiu.

Această decizie a fost luată pentru a fi respectate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19, conform Reuters.

„Înmormântarea nu va fi una de stat și nu va fi precedată de un priveghi. Trupul Alteței Sale Regale va fi depus la Castelul Windsor înainte de înmormântare, care va avea loc la Capela St. George. Decizia a fost luată conform tradiției și dorințelor Alteței Sale Regale”, au transmis vineri autoritățile britanice.

„Aranjamentele de înmormântare au fost revizuite în contextul pandemiei de Covid-19 și cu regret cerem publicului să nu încerce să participe la orice eveniment din cadrul înmormântării”, se menționează în comunicatul oficial.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi figură marcantă a familiei regale britanice, a încetat din viaţă, la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham.

Decesul a survenit la trei săptămâni după ce a fost internat timp de lună în spital pentru o infecţie şi apoi o problemă cardiacă. După externare, prinţul Philip a revenit la castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde şi-a petrecut perioada de izolare alături de soţia sa în vârstă de 94 de ani.

Clopotele de la Westminster Abbey vor bate de 99 de ori în memoria Prinţului Philip

 

După moartea prinţului Philip, clopotele de la Westminster Abbey din Londra vor bate de 99 de ori vineri seara - o dată pentru fiecare an din viaţa soţului reginei Elisabeta a II-a, informează DPA.

De la ora 18:00 (17:00 GMT) va fi o bătaie pe minut în memoria regretatului prinţ consort, a anunţat Westminster Abbey.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO