Prințul Philip, în anul 1988: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea să devin un virus mortal”

Dată publicare: 10-04-2021 15:57
Dată actualizare: 10-04-2021 16:02


Ce rol a avut prinţul Philip în istoria Marii Br...
Prințul Philip și Regele Mihai, o prietenie ce a...
Legăturile între Prințul Philip și Regele Miha...
Numeroși britanici s-au adunat în fața Palatulu...

În urma morții Prințului Philip au început să iasă la iveală declarații controversate pe care soțul Reginei Elisabeta a II-a le-a facut în timpul vieții.

Printre acestea se numără și o declarație din anul 1988, când Prințul Philip a spus că dacă se va reîncarna după moarte, ar vrea să revină pe pământ ca un virus mortal, pentru a rezolva problema suprapopulării, relatează Business Insider.

Moartea prințului Philip a fost anunțată de Palatul Buckingham vineri dimineață. La scurt timp, mulți oameni de pe rețelele de socializare au început să redistribuie un vechi citat al prințului Philip.

Citatul este menționat într-un articol al ziarului The Guardian din 2009, unde sunt enumerate unele dintre cele mai controversate declarații ale prințului Philip.

„În cazul în care sunt reîncarnat, aș vrea să mă întorc ca un virus mortal, pentru a contribui cu ceva la rezolvarea suprapopulării”, a spus atunci soțul Reginei.

Declarația provine dintr-un interviu din 1988 pe care prințul Philip, care era adesea cunoscut pentru simțul umorului controversat și uneori ofensator, l-a acordat Deutsche Press-Agentur. Citatul a fost, de asemenea, distribuit pe scară largă în primele etape ale pandemiei COVID-19.