Printul Charles vede in Transilvania exemplul din care trebuie sa invete intreaga lume. "Acolo e adevarata sustenabilitate"
Printul Charles ia din nou o pozitie dura impotriva exploatarii mediului inconjurator. Intr-un interviu acordat pentru BBC Radio 4, acesta a laudat din nou Transilvania si a dat-o drept exemplu de sustenabilitate.
Printul Charles a insistat in interviul acordat pe importanta naturii in viitorul omenirii si cum aceasta nu ar trebui sa fie impinsa catre planul doi.
"Transilvania este locul unde vedem adevarata sustenabilitate", a spus Charles, vorbind despre stilul de viata al locuitorilor care cosesc de mana si tin 1-2 vaci pentru lapte.
"Micul fermier" este esential pentru a mentine siguranta alimentatiei, crede Charles, care mai spune ca "nu le pot face pe toate doar corporatiile uriase". "Multe dintre ele incearca, dar nu sunt interesate de biodiversitate, cultura sau comunitati rurale".
„Sute de ani, am dat natura la o parte si am exploatat, am luat, nu am pus nimic inapoi. Si ne imaginam cumva ca suntem separati de natura, ca doar exista altundeva, ca o poti exploata", a mai spus Printul Charles.
El a mai adaugat ca spera ca pana atunci cand va "pierde aceasta carcasa muritoare" sa faca ceva incat sa creeze conditii suficiente pentru a asigura biodiversitatea si pentru nepotii sai.
"Micul fermier, micul proprietar este absolut crucial pentru mentinerea sigurantei alimentare. Nu poate fi totul facut de catre corporatii gigantice. Unele dintre ele incearca, insa multe dintre ele nu sunt interesate de biodiversitate sau cultura sau comunitatile rurale", a mai spus el.
Intrebat daca este de parere ca a facut destul pentru ca si nepotii sai sa se bucure de o natura diversa si curata, printul spune cu regret ca "nu" si recunoaste ca acest gand il motiveaza mai departe: "Sper ca inainte sa ma descotorosesc de acest invelis muritor, voi fi avut o contributie la miscarea care va crea conditiile ideale..".
Inca din anii '70 de ani, Printul Charles s-a dedicat cu pasiune activitatilor umanitare si celor ecologice. In ultima vreme, a reusit sa stranga si cate 100 de milioane de lire sterline pe an, pentru a sustine programele caritabile ale fundatiei pe care o patroneaza.