Primele imagini cu prăbușirea celui mai nou avion US Navy în timpul aterizării pe un portavion, în Marea Chinei de Sud VIDEO

Ultima actualizare: 29-01-2022 09:09
Primele imagini cu prăbușirea celui mai nou avion US Navy în timpul aterizării pe un portavion, în Marea Chinei de Sud
Profimedia

Au apărut primele imagini cu un avion de luptă F-35C al Marinei SUA care se prăbușește în Marea Chinei de Sud, la începutul acestei săptămâni. Aparatul de 100 de milioane de dolari este cel mai nou avion al flotei US Navy.  

F-35C, un avion de luptă stealth cu un singur motor și cel mai nou avion din flota US Navy, s-a prăbușit luni pe portavionul USS Carl Vinson în timpul operațiunilor de rutină, a anunțat Marina americană, citată de CNN.

 

 

Avionul de război de 100 de milioane de dolari a lovit cabina de zbor a portavionului de 100.000 de tone și apoi a căzut în apă, în timp ce pilotul său a fost ejectat, au spus oficialii Marinei.

Pilotul și șase marinari de la bordul navei Vinson au fost răniți.
Un purtător de cuvânt al Flotei a 7-a a Marinei SUA a declarat vineri că o investigație asupra incidentului continuă, confirmând că imaginile care au apărut pe rețelele de socializare de la accident sunt autentice.

„Nava a evaluat că videoclipul și fotografia acoperite de mass-media au fost făcute la bordul USS Carl Vinson în timpul prăbușirii”, a spus comandorul Hayley Sims, ofițer de afaceri publice pentru Flota a 7-a.

Americanii vor să recupereze avionul de 100 de milioane de dolari de pe fundul mării 

O fotografie arată avionul de luptă plutind pe suprafața Mării Chinei de Sud, cu cabina de pilotaj deschisă și scaunul ejectabil lipsă.

Un videoclip arată F-35 cum se apropie pentru a ateriza pe portavion, dar se întrerupe chiar înainte ca avionul să lovească cabina de zbor a vaporului.

Marina a declarat la începutul acestei săptămâni că deteriorarea USS Vinson a fost doar superficială, iar acesta și aripa aeriană a transportatorului au reluat operațiunile normale.

A început un efort de a recupera avionul de luptă de pe fundul Mării Chinei de Sud, a declarat locotenetul Nicholas Lingo, un alt purtător de cuvânt al Flotei a 7-a.

Analiştii au spus că ridicarea aeronavei ar fi probabil o operaţiune complexă şi una care va fi monitorizată de China, care revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, de 1,3 milioane de mile pătrate, drept teritoriu.

Beijingul a transmis că nu e interesat de avionul american prăbușit în marea sa

F-35C conține unele dintre cele mai avansate tehnologii ale Marinei, iar analiștii au spus că Washington ar dori să-l țină departe de mâinile Beijingului.

Cu toate acestea, Ministerul chinez de Externe a declarat joi că sunt conștienți de faptul că un aparat de luptă stealth al Marinei SUA s-a prăbușit în Marea Chinei de Sud, dar „nu au niciun interes pentru avionul lor”.

„Îi sfătuim să contribuie mai mult la pacea și stabilitatea regională, mai degrabă decât să-și arate forța la fiecare pas în Marea Chinei de Sud”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO