Prim-ministrul turc critica Europa numind-o "fortareata crestina". "Noi am acceptat 2 milioane de refugiati din Siria"

Ultima actualizare: 09-09-2015 06:54
sirieni, Turcia, Statul Islamic, refugiati

Premierul turc Ahmed Davutoglu a criticat duminica "partea ridicol de mica" de refugiati acceptata de Uniunea Europeana, calificand continentul Europa drept o "fortareata crestina", relateaza AFP.

Turcia a acceptat peste doua milioane de refugiati veniti din Siria si Irak, creand "o zona tampon intre haos si Europa", a declarat Ahmed Davutoglu intr-un articol publicat in cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Potrivit acestuia, contributia financiara a UE la efortul Turciei este scazut, conform unor extrase publicate duminica. S-ar spune ca este vorba despre "un reflex comod" de a pune problema refugiatilor pe spatele Turciei si de a construi o "Europa fortareata crestina", a estimat el.

"O astfel de abordare merge impotriva valorilor europene si Turcia, in calitate de stat candidat la aderarea la UE, nu si-ar fi putut imagina ca aceasta abordare sa aiba sustinerea majoritatii europenilor", a mai spus prim-ministrul. A venit timpul, a adaugat el, ca tarile Europei sa actioneze impreuna in problema imigratiei, precizand ca Turcia este pregatita pentru o cooperare in coordonare cu "partenerii nostri europeni".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO