Presedintele azer si-a numit sotia prim-vicepresedinte al tarii. Prima doamna, ironizata pentru operatiile estetice


Ultimul update: Vineri 24 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2017 16:12
Categorie: Stiri externe

Presedintele azer Ilham Aliev si-a numit sotia, pe Mehriban Alieva, in functia de prim-vicepresedinte al tarii, consolidandu-si si mai mult regimul in republica din Caucaz, bogata in petrol, relateaza BBC News.

Anuntul apare pe site-ul presedintiei azere.

Agentia de presa de stat din fosta republica sovietica precizeaza ca Prima Doamna a tarii, in varsta de 52 de ani, absolventa a Universitatii de Medicina si doctor in filosofie, este membra a Parlamentului, presedinta Fundatiei Heidar Aliev si ambasador al Bunavointei UNESCO si ISESCO.

Ilham Aliev conduce Azerbaidjanul de la moartea tatalui sau, Heidar, in 2003.

Organizatiile pentru apararea drepturilor omului critica inabusirea opozitiei in tara si coruptia din institutiile statului, acuzatii pe care Guvernul le neaga.

In septembrie, Aliev a organizat un referendum prin care a creat o functie puternica de vicepresedinte si a prelungit mandatul prezidential la sapte ani, de la cinci.

Documente diplomatice americane publicate anul trecut de presa arata ca, desi este parlamentar, Prima Doamna azera pare slab informata despre chestiunile politice.

Documentele interne ironizeaza si preferinta sotiei presedintelui pentru haine scumpe si pentru operatii estetice. Tatal ei, Arif Pasaiev, este un om de afaceri bogat din Azerbaidjan. Mehriban si Ilham Aliev au trei copii.

FULLSCREEN
Presedintele azer si-a numit sotia prim-vicepresedinte al tarii. Prima doamna, ironizata pentru operatiile estetice
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO