Premierul din Noua Zeelandă a anunțat că este însărcinată. Soțul va sta acasă cu copilul


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 28 Mai 2018 08:22
Categorie: Stiri externe
noua zeelanda

Neozeelandezii aşteaptă cu nerăbdare un eveniment fără precedent în ţara lor. Şefa guvernului de la Wellington este însărcinată cu primul ei copil şi trebuie să nască la mijlocul lunii viitoare.

În vârstă de 37 de ani, ea a aflat la puţin timp după ce a preluat funcţia că va deveni mamă.

Anunţul i-a făcut pe mulţi să se întrebe cum va reuşi noul premier laburist să conducă ţara şi să se ocupe şi de familia mărită.

De la întâlnirea cu reprezentanţii maori la summituri şi o întrevedere cu regina Elisabeta a II-a, burtica Jacindei Ardern a crescut în văzul publicului.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande: "Sunt perfect conştientă de interesul stârnit de sarcina mea."

Ea va fi al doilea premier din lume, după Benazir Bhutto, care devine mamă în timpul mandatului.

Premierul şi partenerul ei, fost prezentator de televiziune, au făcut marele anunţ pe Instagram. Şi, pe parcursul sarcinii, Ardern a vorbit deschis despre provocările pe care le presupune să conduci o ţară ca proaspătă mămica. Familia lărgită va trebui să facă faţă şi unui interes sporit din partea presei.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande: "Eu sunt cea care a vrut să intre în politică, aşa că eu trebuie să-mi asum atenţia presei. Încerc ca familia mea să nu fie expusă."

Premierul ar putea urma exemplul ducilor de Cambridge, care, la fiecare copil, au dat publicităţii fotografii de familie, menite să mai stingă din interesul jurnaliştilor pentru bebeluşii regali.

Viitoarea mămică e optimistă, mai ales că se bucură de sprijinul soţului, care va fi şi cel care intră în concediu de creştere a copilului.

Premierul a anunţat că va sta acasă cu bebeluşul şase săptămâni, timp în care ţara va fi condusă de vicepremier.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO