Povestea unui roman de pe Costa Concordia. A pierdut totul, dar traieste si se simte norocos

Ultima actualizare: 27-04-2012 15:13

Unul dintre cei 27 de romani care au lucrat pentru Costa Concordia rememoreaza clipele teribile prin care a trecut.

Intre timp, Paza de coasta a difuzat o noua convorbire telefonica, in care capitanul Schettino, poreclit acum "Lasul marilor", sustinea ca el va fi ultimul care abandoneaza vaporul naufragiat. Procurorii au acum suficiente dovezi care il contrazic, iar scafandrii au mai gasit astazi, inca un trup fara viata, al 13-lea.

Robert Kammer mai avea doar hainele de pe el, ecusonul la gat si emblema de receptioner cand a ajuns la mal, dupa mai bine de doua ore de la naufragiu.

Dupa exact 23 de minute de cand pachebotul lovise stancile, cel supranumit "Capitanul calamitate" si-a sunat sefii de la compania care opera vasul de croaziera. Potrivit transcrierilor aparute in presa, Schettino - ar fi spus: "Am dat-o in bara. Va spun adevarul, am trecut prea aproape de insula Gillio si am lovit stancile".

N-a fost insa la fel de sincer si cu pasagerii.

Abia dupa o ora, cand vasul se inclinase primjdios de mult si apa intra rapid in cala, capitanul a ordonat evacuarea.

Intr-o alta inregistrare audio, lasul Schettino sustinea ca va fi ultimul care paraseste vasul. Acum stim, insa, ca Schettino a fugit iar procurorilor le-a spus ca "a cazut in barca de salvare''.

Preotul din insulita in apropierea careia a naufragiat pachebotul a fost printre primii care au incercat sa aduca alinare sufleteasca supravietuitorilor.

In cautarea celor disparuti, scafandrii au intrat si in capela vasului de croaziera.

In fata carora, cine stie, unii pasageri s-au rugat poate pentru ultima oara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO