Povestea supraviețuitorului a 2 tsunami: „Am văzut cum valul s-a izbit de ziduri”. Cum s-a salvat


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 12 Octombrie 2018 12:48
Categorie: Stiri externe
Rahmat Saiful Bahri

Un bărbat din Indonezia se poate considera cu adevărat binecuvântat după ce a scăpat cu viață din două dezastre naturale care au făcut mii de victime.

Rahmat Saiful Bahri a supraviețuit tsunamiului din 2004, provocat de cutremurul din Oceanul Indian. În urma incidentului, bilanțul morților a ajuns la 200.000 de persoane, scrie BBC News.

Totodată, bărbatul a scăpat cu viață și din dezastrul natural care a lovit statul asiatic la sfârșitul lunii septembrie, când au murit 1.500 de persoane.

În ziua tragediei, Bahri - șeful Seretariatului Consiliului pentru Folclor din provincia Aceh - se afla în Palu, cel mai afectat oraș în urma valului devastator, pentru o conferință privind promovarea culturii indoneziene.

Bărbatul a ajuns în Palu cu o zi înainte ca tragedia să lovească.

„Eram în baie când am simțit pământul cutremurându-se. Am fost aruncat la podea. Când a lovit unda de șoc, m-am gândit imediat la iminența unui tsunami având în vedere că orașul erau localizat lângă plajă. Am încercat să mă adăpostesc cât mai sus, la etajul cinci al hotelului unde am fost cazat. M-am gândit că în cazul în care clădirea s-ar prăbuși tot aș avea o șansă de supraviețuire, având în vedere că eram la etaj”.

În cele din urmă, tsunamiul a lovit. „La etajul cinci al hotelului erau deja mai multe persoane care au început să coboare la etajele inferioare din cauza panicii. În astfel de situații se recomandă, dimpotrivă, să te adăpostești în locuri cât mai înalte”.

„Am văzut cum valul s-a izbit în zidurile hotelului. Doar la etajele inferioare s-au produs pagube. Zeci de minute mai târziu, după ce tsunamiul s-a mai domolit, am îndrăznit să cobor alături de ceilalți. Toți am început să alergăm spre dealuri cu gândul să ne adăpostim în cazul în care ar urma un al doilea tsunami”.

În drumul lor spre adăpost, au întâlnit cadavre de oameni și animale la tot pasul, mașini avariate și clădiri transformate în ruine.

În cele din urmă, supraviețuitorii printre care se afla și Bahri, au ajuns la aeroport. Din cauza aglomerației de nedescris, indonezianul a fost nevoit să aștepte încă 3 zile până să poată părăsi orașul deja devastat de tsunami.

Despre tragedia din 2004, Rahmat și-a amintit că se pregătea să meargă la serviciu când cutremurul a lovit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS

Indonezia, lovită de 3 tsunami, după cutremurul devastator din septembrie
Numărul persoanelor decedate în Indonezia a ajuns la 1944
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33