Petrecerile de stradă, colorate și zgomotoase au început la Rio de Janeiro și Sao Paulo

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Peste şase milioane de oameni sunt așteptați la carnavalurile braziliene. Dar astfel de sărbători au loc și în alte țări sud-americane, în Bolivia de exemplu.

Momentul culminant al carnavalului de la Rio este întrecerea celor mai bune 13 școli de samba, duminică și luni, cu parade și care alegorice, ce ajung să coste și peste două milioane de dolari, fiecare. Până atunci însă sunt numeroase petreceri de stradă.

"Ne place, foarte mult. E Raiul pe pământ, draga mea. Carnavalul înseamnă spectacol, merită să participi!"

"E minunat, străzile sunt pline de oameni, se revarsă o energie pozitivă. Și sunt atâtea petreceri, nu doar una singură."

La Oruro, un fost centru minier din Bolivia, are loc unul dintre cele mai pitorești carnavaluri din întreaga Americă Latină. 20 de mii de dansatori, cu costume tradiționale și orchestre au defilat pe străzile orașului.

"Grupurile folclorice și dansatorii își arată devoțiunea pentru Fecioară Maria, dar e și multă bucurie la această sărbătoare, spectatorii dansează ca să se distreze."

"Noi ne prețuim cultura și prin folclor ne întoarcem la rădăcinile noastre. În Brazilia, cei care participă la carnaval caută mai mult bună-dispoziţie. E frumos și la ei, dar la noi e diferit."

Chiar în costume de carnaval, mulți merg în genunchi la altarul bisericii, pentru a se închina Fecioarei Maria și Mântuitorului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO