Pedeapsa primită de un german care a angajat ilegal în abatoare 1.000 de români


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: nrz.de
Data publicarii: Luni 19 Noiembrie 2018 16:09
Categorie: Stiri externe
abator

Tribunalul Regional din Duisburg l-a condamnat la 7 ani de închisoarepe un bărbat de 55 de ani, din Rheurdt, care a angajat ilegal aproape 1.000 de români în abatoare.

Ralf R. a fost acuzat că a organizat în zonă o ”mafie a cărnii”, provocând o evaziune fiscală de milioane de euro. Potrivit nrz.de, bărbatul a fost găsit și de rețineri din salariile românilor angajați în abatoare, plătiți cu sume cuprinse între 1,5 și 6 euro pe oră.

Potrivit unui comunicat al instanței din Duisburg, Ralf R. „se folosea de o rețea de companii din Germania și străinătate utilizând facturi false și contracte fictive de muncă”.

Statul german ar fi fost păgubit cu 20 de milioane de euro din aceste activități, însă pe parcursul procesului au fost descoperite dovezi doar pentru o evaziune de 6,5 milioane.

Procesul a început în octombrie 2017 și a durat 107 zile, fiind considerat cel mai important și îndelungat proces penal de la Tribunalul Regional din Duisburg.

Procurorii au constatat că activitatea ilegală, pe care au denumit-o „Mafia Cărnii”, s-a derulat pe o perioadă de aproximativ șapte ani și se desfășura cu precădere în zona localității Kamp-Lintfort.

În urma procesului, un complice a primit 5 ani de închisoare, iar alți doi au fost plasați sub control judiciar. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: nrz.de

VIDEO PROTVPLUS.RO