Papa Francisc, îndemn pentru tineri: „Depinde de voi să nu rămâneți tăcuți, chiar dacă liderii voștri o fac”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Papa Francisc a îndemnat, duminică, tinerii să nu le permită altora să îi reducă la tăcere și să lupte pentru credințele lor.

 Mesajul său vine la o zi după ce peste un milion de persoane au manifestat, în sute de orașe americane, cerând înăsprirea legislației privind controlul armelor, informează Yahoo.au.

„Dragi tineri, aveți în voi această forță de a vă face auziți. Depinde de voi să nu rămâneți tăcuți. Chiar dacă alții rămân tăcuți, dacă oamenii în vârstă și liderii – cel mai adesea corupți – păstrează tăcerea. Dacă întreaga lume tace și își pierde bucuria, vă întreb: vă veți revolta?”, a spus papa Francisc în mesajul adresat de Florii.

Totodată, el a mai precizat că a existat întotdeauna o tentație de a reduce tinerii la tăcere. „Sunt multe metode prin care îi putem reduce pe tineri la tăcere și să îi facem să se simtă invizibili. Sunt multe metode prin care să îi anesteziem, să îi ținem tăcuți, să nu îi întrebăm nimic. Sunt multe metode prin care îi putem seda, prin care îi putem împiedica să se implice, prin care le putem nărui visele, făcându-le să pară jenante și deluzorii”, a mai spus el.

Papa a continuat subliniind un pasaj din Biblie, în care Iui Iisus i s-a cerut să își disciplineze discipolii. În replică, el a răspuns: „Dacă ei ar tăcea, chiar pietrele ar striga în locul lor.”

„Vă rog, luați decizia asta înainte să o facă pietrele”, i-a îndemnat Papa pe tineri.

Mesajul său a venit în contextul în care oamenii din sute de orașe americane au participat, sâmbătă, la „Marșul pentru viețile noastre”, la o lună de la atacul armat de la un liceu din Florida, în urma căruia au murit 17 persoane.
 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO