Papa Francisc, apel la pace şi dialog pentru Ţara Sfântă și Peninsula Coreeană în mesajul “Urbi et Orbi”

Ultimul update: Duminica 01 Aprilie 2018 20:02
Data publicarii: Duminica 01 Aprilie 2018 14:06
Categorie: Internaţional

Siria, Ţara Sfântă, Peninsula Coreeană şi Venezuela au fost menţionate de papa Francisc duminică mesajul său tradiţional de Paşte, înainte de binecuvântarea tradiţională Urbi et Orbi.

Miile de catolici care au umplut piața San Pietro de la Vatican au celebrat sărbătoarea Învierii într-o atmosfera pioasă. Cu toții s-au rugat pentru mântuirea sufletelor și pentru iertarea păcatelor.

Piaţa Sf. Petru, în care papa a susținut slujba, alături de zeci de cardinali, episcopi şi preoţi, a fost decorată cu 50.000 de flori aduse din Olanda, între care 20.000 de lalele şi 3.500 de trandafiri.

Papa a folosit această sfânta sărbătoare pentru a transmite un apel la pace, în lumea întreagă. Suveranul Pontif a cerut încetarea "carnagiului"din Siria.

Șeful Bisericii Catolice s-a rugat la Dumnezeu pentru a "vindeca rănile" din zonele măcinate de conflicte din Africa și pentru reconciliere în Țara Sfânta. A evocat și situația din Peninsula Coreeană, în plină perioada de "dezghețare" a relațiilor după ani de escaladare din pricina testelor nucleare și balistice ale Phenianului.

Papa Francisc: ”Să ne fie rușine că lăsăm tinerilor o lume divizată de neînțelegeri și războaie”

"Fie că cei care au responsabilităţi directe să acţioneze cu înţelepciune şi cu discernământ pentru a promova binele poporului coreean şi pentru a construi relaţii de încredere în sânul comunităţii internaţionale. Un Paște Fericit tuturor!"

Ceremoniile religioase s-au desfășurat pe fondul unor măsuri stricte de securitate. 10.000 de polițiști au fost detașați la Roma pentru festivitățile pascale, după ce autoritățile au făcut o serie de arestări în campania de lupta împotriva terorismului.

Vorbind din loggia bazilicii Sf. Petru, Suveranul Pontif a evocat "roadele păcii pentru întreaga lume, începând cu Siria iubită şi chinuită, a cărei populaţie este epuizată de un război care nu vede sfârşit'', relatează AFP.

Liderul catolic a lansat, de asemenea, un apel la ''reconciliere în Ţara Sfântă", unde sunt loviţi "oameni fără apărare".

"Să invocăm roadele reconcilierii pentru Ţara Sfântă, rănită încă în aceste zile de conflicte deschise, de care nu scapă oameni fără apărare", a pledat papa Francisc, în timp ce vineri au avut loc ciocniri între protestatari palestinieni din Gaza şi Armata israeliană soldate cu 16 morţi, cel mai grav bilanţ de după războiul din 2014.

Pe de altă parte, în mesajul său de Paşti, Francisc a încurajat "dialogul" în curs de desfăşurare în Peninsula Coreeană, în plină perioadă de relaxare după doi ani de escaladare din cauza testelor nucleare şi balistice ale Phenianului.

"Fie ca cei care au responsabilităţi directe să acţioneze cu înţelepciune şi cu discernământ pentru a promova binele poporului coreean şi pentru a construi relaţii de încredere în sânul comunităţii internaţionale", a spus el.

Papa a cerut poporului din Venezuela să găsească cât mai repede posibil ''o cale dreaptă, paşnică şi umană'' pentru a ieşi din criza politică şi umanitară care îl oprimă, consemnează şi EFE.

Papa Francisc, la Slujba de Înviere: Credinciosul de azi a intrat într-o rutină opresivă

Papa Francisc, la Slujba de Înviere: Credinciosul de azi a intrat într-o rutină opresivă

VIDEO PROTVPLUS.RO

donald trump

Donald Trump se apără după valul de critici. Temerile pe care le are un fost șef al CIA

Băieții salvați din peșteră au fost externați. Au explicat cum au reușit să supraviețuiască fără mâncare

Chiar și republicanii îl critică pe Trump, după eșecul cu Putin: Ce să mai cerem României?

Român din Italia judecat pentru hărțuire după ce și-a sunat soția de 5.400 ori în câteva luni

Avertisment pentru românii care merg cu mașina în Grecia. S-a schimbat Codul Rutier

Donald Trump: "Vor urma rezultate remarcabile cu Putin"

Festival

Străinii care participă la festivalurile de muzică din România, îndemnați de medici să se vaccineze

Gestul făcut de regina Elisabeta pentru Florin Morariu, românul considerat erou la Londra

Amendă record pentru Google. CE a sancționat compania cu 5 miliarde de dolari

Cum s-a îmbrăcat Kim Jong-un în timpul unei inspecții oficiale. FOTO

VIDEO cu momentele de groază trăite de pasagerii avionului care s-a prăbușit în Africa de Sud

Novichok într-o sticlă de parfum. Primele mărturii făcute de iubitul femeii care murit otrăvită