Papa Francisc a sosit în Panama pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului

Ultima actualizare: 24-01-2019 11:56
Papa Francisc
Pro TV

Papa Francisc a sosit la sfârşitul după-amiezii de miercuri în Panama, unde a fost aşteptat de tineri catolici din 150 de ţări pentru o nouă ediţie a Zilei Mondiale a Tineretului.

Pontiful a călătorit cu avionul de pe aeroportul Fiumicino din Roma şi a ajuns pe aeroportul Tocumen din Panama, unde a fost întâmpinat de o mulţime de circa 2.000 de persoane, relatează Agerpres.

Joi, Francisc se va întâlni cu peste 100.000 de pelerini care au călătorit în Panama din străinătate pentru a participa la această reuniune importantă a tinerilor catolici.

La bordul avionului său către Panama, Francisc a criticat îngreunarea condiţiilor de trecere a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic.

"Teama este cea care ne înnebuneşte", a comentat Papa miercuri către unul dintre jurnaliştii prezenţi în avionul său, care i-a povestit despre experienţa pe care a avut-o în oraşul mexican de frontieră Tijuana.

Înainte de a-şi părăsi reşedinţa, Francisc s-a întâlnit cu opt refugiaţi găzduiţi de un centru catolic din Roma, a precizat Vaticanul într-o declaraţie.

Vizita Papei în Panama vine în contextul în care Biserica Catolică se confruntă cu o criză fără precedent din cauza eşecului acesteia de a-i pedepsi pe preoţii vinovaţi de abuzuri sexuale asupra minorilor.

Între 21 şi 24 februarie, Francisc va găzdui o reuniune a episcopilor catolici din întreaga lume având drept subiect scandalul abuzurilor sexuale ce au zguduit Biserica Catolică.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO