Pana de electricitate de la centrala nucleara Fukushima ar fi fost provocata de un sobolan

Ultima actualizare: 24-03-2013 07:16
sobolan

Pana de electricitate de la centrala nucleara japoneza Fukushima ar fi putut fi provocata de un sobolan, a declarat operatorul centralei, Tokyo Electric Power (Tepco), relateaza joi BBC News Online.

Compania crede ca animalul ar fi provocat un scurtcircuit, antrenand o pana de curent electric. "Am ingrijorat profund populatia, dar sistemul a fost repornit", a declarat purtatorul de cuvant al Tepco, Masayuki Ono, citat de AFP.

Pana de curent electric a determinat oprirea sistemelor de racire la piscinele pentru combustibil uzat ale reactoarelor 1, 3 si 4, luni seara, dar sistemele de racire ale reactoarelor nu au fost afectate. Defectiunea a fost reparata dupa aproximativ 30 de ore, iar toate sistemele de racire erau operationale miercuri dimineata.

Tepco a explicat ca a gasit un animal mort in apropierea instalatiei electrice, care avea aproximativ 15 centimetri. Compania a publicat o imagine in care animalul pare a fi un sobolan mort.

Incidentul a evidentiat fragilitatea dispozitivelor actuale de la acest complex atomic, afectat de valul seismic generat de cutremurul din 11 martie 2011.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO