Pakistanul a executat 12 detinuti condamnati la moarte. Cei spanzurati erau "teroristi, ucigasi, vinovati de crime atroce"


Ultimul update: Vineri 20 Martie 2015 07:08
Data publicarii: Marti 17 Martie 2015 21:01
Categorie: Stiri externe
pakistan

Doisprezece detinuti condamnati la moarte au fost executati marti in Pakistan, ca efect al anularii moratoriului privind pedeapsa cu moartea in decembrie 2014, informeaza Associated Press.

Zece condamnati pentru crima au fost executati prin spanzurare in penitenciare din provincia Punjab, iar alti doi in orasul Karachi, potrivit ministrului regional de Interne, Shuja Khanzada, care a precizat ca executiile vor continua saptamanile urmatoare.

"Am inceput un proces si il vom continua", a spus Khanzada.
Guvernul pakistanez a anulat moratoriul privind aplicarea pedepsei cu moartea in decembrie 2014, in principal pentru teroristi, dupa atacul armat comis de insurgentii talibani la un liceu din Peshawar, soldat cu 150 de morti.  Cei spanzurati erau „teroristi, ucigasi, vinovati de crime atroce”, au comunicat autorităţile.

Saptamana trecuta, Guvernul a anuntat ca moratoriul privind aplicarea pedepsei cu moartea a fost anulat in toate cazurile.
Organizatiile internationale pentru drepturile omului au criticat initiativele din Pakistan, in contextul in care exista circa 8.000 de detinuti condamnati la moarte.
 

Sursa: Mediafax

Tags: pakistan,

Cinci morti si 50 de raniti, in Pakistan, intr-un dublu atentat cu bomba in care a fost vizata comunitatea crestina
Recompensa de 200.000 de dolari oferita de un politician din Pakistan pentru asasinarea proprietarului Charlie Hebdo
VIDEO PROTVPLUS.RO