"Pacea sociala este amenintata". Un raport oficial arata de ce se tem germanii de tiganii romani

tigani romani in Germania

Un raport oficial intocmit de autoritatile din Germania subliniaza efectele dezastruoase pe care le-ar avea migratia masiva a romanilor si bulgarilor, intre care “dezintegrarea sociala” si “tulburarile sociale”.

Presa din Marea Britanie spune ca Germania constientizeaza abia acum ceea ce autoritatile din Regatul Unit a semnalat de cateva luni si anume ca anul viitor, cand restrictiile Uniunii Europene in ceea ce priveste piata muncii vor fi ridicate, Occidentul va fi invadat de est europeni aflati in cautarea nu neaparat a locurilor de munca, ci a asigurarilor sociale.

Potrivit Daily Mail, Germania spune acum ca “pacea sociala” din orasele acestei tari ar fi amenintata.

Agentia Nationala de Statistica din Germania spune ca 437.000 de romani si bulgari au ajuns in tara in ultimii trei ani. In anumite orase, cum ar fi Duisburg, primarii se plang ca familiile de tigani ce traiesc in ghetouri isi trimit copiii sa comita infractiuni.

Citește și
Park Lane, Londra
Tiganii cersetori din Londra. Daily Mail: "30 de romani si-au instalat tabara mizera"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”
176.000 dintre migrantii romani si bulgari au ajuns in Germania anul trecut, potrivit datelor oficiale, iar 40.000 in 2011. Documentele interne ale Ministerului Administratiei arata ca cele mai afectate orase de afluxul mare de migranti sunt Duisburg, Dortmund, Berlin, Hanovra, Munchen, Mannheim, Offenbach si Frankfurt.

Aceste documente atentioneaza in mod explicit consecintele pentru pacea sociala”, spune Bild, cel mai mare si cel mai vandut ziar din Germania.

Documentele atentioneaza asupra ghetourilor pe care le “dezvolta” migrantii, unde intr-o camera dorm si cate 20 de oameni, intr-o mizerie crunta. In plus, in jurul acestor zone apar adevarate gropi de gunoaie, iar localnicii se plang de zgomotul infernal pe care il fac migrantii la ore mici.

In raport se mai povesteste despre haosul provocat in scoli de “copiii provenind din Romania si Bulgaria care nu vorbesc germana si care ii trag inapoi la invatatura pe nativii germani”.

In plus, criminalitatea ar fi in crestere in zonele in care s-au stabilit noii veniti – in special prostituatia.

Criminalitatea a fost in scadere in ultimii ani, dar numarul infractiunilor comise de bulgari si romani este in crestere. Furtul din buzunare este o fapta din ce in ce mai intalnita. Raportul spune ca anul trecut, in Berlin, a luat amploare un nou tip de inselatorie, cel in care un copil atrage atentia oamenilor cersind, in timp ce complicele adult comite furtul. De asemenea, a crescut si numarul furturilor din locuinte.

Christian Pfeiffer, directorul Institutului de Cercetari Criminologice, spune ca toate acestea se intampla din cauza extinderii Uniunii Europene.

Romania si Bulgaria, in particular, au grupuri infractionale sofisticate, care se antreneaza si apoi actioneaza in tarile cele mai apropiate, cum ar fi Germania si Austria”, se spune intr-un articol publicat recent in The Economist.

Dintre suspectii de furturi din buzunare din Berlin, 75 la suta nu sunt germane, iar 31 la suta provin din Romania. Aceste grupuri infractionale din Est au contacte in Germania si isi fixeaza tintele. Apoi actioneaza cu un ‘profesionalism’ uimitor”, a spus Christian Pfeiffer.

Acesti oameni se duc in zonele in care riscurile sunt cele mai scazute. Evita landurile Bavaria si Baden- Württemberg, unde casele sunt mai bogate, dar mai bine pazite de sisteme de alarma si unde Politia intervine mai repede. Dar merg in Nord, unde Politia este coplesita de problemele numeroase si unde riscul de a fi prinsi este de 1 la 100”, a mai spus Pfeiffer.

Pana la 1 ianuarie 2014, accesul romanilor si bulgarilor la piata muncii din Germania este limitat si pot sta in tara mai mult de trei luni doar daca au afaceri sau locuri de munca. Germania este ingrijorata ca bugetul de asistenta sociala va fi secatuit de migranti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Umilinta traita de un roman, in Norvegia. Cum au modificat nordicii basmul
Umilinta traita de un roman, in Norvegia. Cum au modificat nordicii basmul "Alba ca Zapada"

Taberele de tigani romani, devenite tot mai numeroase, in Norvegia i-au inspirat pe scenaristii din aceasta tara, care au pus in scena o versiune moderna a basmului "Alba ca Zapada".

Tiganii cersetori din Londra. Daily Mail:
Tiganii cersetori din Londra. Daily Mail: "30 de romani si-au instalat tabara mizera"

The Daily Mail scrie despre aproximativ 30 de tigani de origine romana care si-au instalat tabara in zona Park Lane din Londra, aproape de Marble Arch - un monument important pentru britanici.

Proteste in Polonia fata de evacuarea unei tabere de tigani din Romania
Proteste in Polonia fata de evacuarea unei tabere de tigani din Romania

Activisti in domeniul drepturilor omului apara cateva zeci de romi din Romania a caror evacuare dintr-o tabara a fost solicitata in instanta de catre Primaria Wroclaw, in sud-vestul Poloniei.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.