Oricine aduce prejudicii Rusiei va trebui omorat!

Ultima actualizare: 26-04-2012 18:50
Vladimir Putin

Parlamentarul rus Andrei Lugovoi, suspectat in cazul asasinarii fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, a declarat ca oricine aduce prejudicii Rusiei ar trebui ucis, in conditiile in care Kremlinul propune o extindere a definitiei actelor de tradare.


"Daca a adus prejudicii grave statului rus, ar trebui exterminat", a declarat, pentru cotidianul El Pais, fostul ofiter KGB, Andrei Lugovoi. "Daca cineva l-ar fi asasinat pe Litvinenko in interesul statului rus? Daca este vorba despre interesele Rusiei, in sensul direct al cuvantului, eu insumi as fi dat ordinul", a afirmat el. Lugovoi a mai spus ca, daca ar fi in locul presedintelui rus, ar ordona asasinarea oricarei persoane considerate tradator.

Aleksandr Litvinenko, un critic acerb al fostului presedinte Vladimir Putin, a murit in exil, la Londra, in noiembrie 2006, fiind otravit cu poloniu 210, o substanta radioactiva. Lugovoi a negat ca ar fi responsabil de uciderea acestuia.

Potrivit proiectului, tradarea este definita ca fiind "o actiune indreptata impotriva securitatii Federaţiei Ruse, a ordinii constitutionale, a suveranitatii si a integritatii statale si teritoriale".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO