Orașul fantomă cu sute de vile-castel, abandonate. Imagini din dronă

Ultima actualizare: 31-01-2019 17:44
Burj al Babas - 2
Getty

Imagini desprinse parcă dintr-un film de groază au fost surprinse cu o dronă într-un ”oraș fantomă” din Turcia, unde sute de castele în stil Disney zac neterminate și abandonate, relatează The Guardian.

Burj al Babas a fost gândit ca un ansamblu rezidențial de lux, construit lângă satul Mudurnu, situat la jumătatea distaneei între Istanbul și Ankara. Valorea proiectului s-a ridicat la 152 de milioane de euro.

Firma de construcții și imobiliare Sarot Group care a construit aici sute de castele identice, în stil Disney, a intrat în faliment anul trecut iar proiectul a fost abandonat.

Soarta a 300 de castele neterminate, evaluate la 152 de milioane de euro, este acum incertă și a devenit un semnal de alarmă pentru sectorul dezvoltărilor imboliare din Turcia, unul puternic afectat de datorii.

Construcția a început în 2014, așa că multe dintre casele în stil castel sunt în diverse stadii ale finalizărilor. Doar câteva au fost vândute. Inițial se plănuia construcția a 700 de clădiri, dintre care doar 587 au fost finalizate iar acum compania care le-a făcut are o datorie de 20 de milioane de euro.

O astfel de casă - castel avea un preț de 380.000 de euro. Pe lângă locuințele de lux, complexul urma să fie dotat și cu băi turcești, săli de fitness, terenuri de sport, un cinematograf și numeroase magazine.

Localnicii urăsc vilele construite aici, despre care spun că nu au nimic în comun cu stilul arhitectural al zonei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO