Franţa,Italia, Olanda, Belgia, Germania și Irlanda au suspendat zborurile din Marea Britanie

20-12-2020 20:56


Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie a dus la restricţionarea zborurilor din şi către statele UE.

Aceasta decizie a fost luată după descoperirea în Olanda a unui caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 identificată în Regatul Unit, informează AFP.

Ministerul olandez al sănătăţii „recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie".

 

Franţa suspendă zborurile pentru 48 de ore

 

Franţa va suspenda pentru 48 de ore, începând de la miezul nopţii, toate zborurile din şi spre Marea Britanie.

Germania va suspenda zborurile de la miezul nopţii

 

Germania va suspenda, de la miezul nopţii, zborurile spre şi dintre Marea Britanie, ca urmare a apariţiei noii tulpini de coronavirus cu până la 70 la sută mai contagioasă, a declarat pentru AFP o sursă guvernamentală.

Irlanda va impune restricții de călătorie pentru Marea Britanie

 

Irlanda va impune restricții în ceea ce privește călătoria zborurile și călătoriile cu feribotul din Marea Britanie, conform Sky News.

Inițial, această măsură va fi impusă pentru 48 de ore și va fi discutată apoi într-o ședință de cabinet, marți.

Italia va suspenda zborurile dinspre Marea Britanie

 

Guvernul italian va suspenda zborurile dinspre şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, unde apariţia unei noi tulpini de coronavirus mai contagioasă a determinat intrarea în lockdown a Londrei şi a unei părţi a Angliei.

''Ca guvern, avem datoria să protejăm cetăţenii italieni şi, din acest motiv, am notificat guvernul britanic că urmează să semnăm împreună cu Ministerul Sănătăţii o dispoziţie pentru suspendarea zborurilor cu Marea Britanie. Prioritatea noastră este să protejăm Italia şi compatrioţii noştri'', a anunţat pe Facebook ministrul de externe italian, Luigi di Maio, potrivit Reuters.

Belgia interzice zborurile din Marea Britanie

 

Belgia va interzice, din precauţie, zborurile care vin din Marea Britanie, începând de la miezul nopţii, pentru cel puţin 24 de ore, a anunţat premierul Alexander De Croo la postul VRT, potrivit La Libre, citat de News.ro.

Sunt suspendate şi cursele feroviare Eurostar venite din Marea Britanie.

Măsura este valabil iniţial 24 de ore, deoarece încă este analizată de specialişti situaţia cu privire la noua tulpină a coronavirusului.

“Nu avem un răspuns concludent”, a aformat De Croo.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70% mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.


VIDEO PROTVPLUS.RO