O retea de trafic cu substante dopante condusa de romani, anihilata de autoritatile din Italia


Ultimul update: Marti 10 Septembrie 2013 06:56
Data publicarii: Sambata 07 Septembrie 2013 19:48
Categorie: Stiri externe

Autoritatile italiene au dezmembrat o retea internationala de trafic de substante dopante, in care ar fi implicati si romani.

In unele cazuri marfurile proveneau din tara noastra si erau transportate cu autocare romanesti, care tranzitau Peninsula. Prafurile ajungeau apoi in sali de sport, unde erau vandute celor care isi doresc sa faca muschi repede si cu efort minim.

Ancheta a pornit de la o sala de forta din Saluzzo, nordul Italiei, care s-a dovedit a fi centrul retelei. Ieri dimineata, in jur de 100 de carabinieri au efectuat descinderi in 9 provincii, vizand 27 de persoane, dintre care 7 au fost arestate. Este vorba despre antrenori de fitness, patroni de sali de sport si soferi, banuiti ca importau si distribuiau ilegal anabolizante.

Capul retelei ar fi un cetatean roman, deja arestat, care lucra pentru o agentie de voiaj din Romania, cu filiala la Torino. Drogurile proveneau in special din Romania, dar si de pe internet, din alte tari est-europene. Erau aduse in peninsula cu autocare Romania-Italia, ascunse printre bagajele pasagerilor.

Astfel, sportivi profesionisti, dar si oameni obisnuiti primeau medicamente pentru care este nevoie de reteta sau chiar substante incadrate de legea italiana drept stupefiante. Printre medicamentele confiscate, in valoare de 10.000 de euro, politistii au gasit si unele de uz veterinar, contraindicate consumului uman.

VIDEO PROTVPLUS.RO